دنیای اسراء

يكشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۵، ۰۹:۳۹ ب.ظ

پیده

پیده یک غذای ترکی هست شبیه به پیتزا که به صورت قایق خمیرش شکل داده میشه، ترکها در تهیه غذاهای خمیری تبحر خاصی دارند و غذاهای متنوع و خوشمزه ای با انواع خمیر می پزند، پیده جزو غذاهای معروف و البته خوشمزه ترکیه هست.



 مواد لازم:

برای خمیر

خمیر مایه فوری یک قاشق سوپخوری

شکر یک قاشق سوپخوری

آب ولرم نصف لیوان

شیر ولرم نصف لیوان (میتونید به جای شیر هم از آب استفاده کنید.)

روغن مایع یک سوم لیوان

تخم مرغ یک عدد

نمک نصف قاشق چایخوری

آرد  به میزانی که خمیر ببره (حدودا چهار لیوان)

برای تاپینگ

گوشت چرخ کرده دویست گرم

پیاز یک عدد

گوجه فرنگی کوچک یک عدد

فلفل دلمه ای رنگی نصف فلفل (من از ترکیب دو رنگ استفاده کردم)

جعفری چند شاخه

نمک و فلفل و ادویه دلخواه

پنیر پیتزا حدود پنجاه گرم


طرز تهیه:

همه مواد خمیر رو با هم مخلوط کنید و بعد آرد رو اضافه کنید در حدی که خمیر به دست نچسبه، خمیر بایستی یک ربع ورز داده بشه. کاسه رو چرب کنید و خمیر رو داخل کاسه چرب بگذارید روی کاسه پارچه نمدار یا سلفون بکشید.

در نان های قبل که در سایت آموزش دادم به صورت کامل ساده و تصویری طرز تهیه و ورز دادن خمیر رو توضیح دادم. برای دسترسی به دستورهای دیگر نان به کافیه روی لینک زیر کلیک کنید.

نانها و خمیرها



تا زمانی که حجم خمیر دو برابر بشه. حدود یک ساعت تا یک و نیم ساعت طول میکشه تا خمیر ور بیاد.

در فصل گرما فقط کافیه خمیر رو در آشپزخانه بگذارید و روش یک دستمال بکشید، ولی در فصل سرما حتما باید محیط گرم باشه و بهترین جا داخل فر هست، وقتی شروع به درست کردن خمیر کردیم فر رو روشن می کنیم وقتی خمر آ»اده شد فر رو خاموش میکنیم و خمیر رو داخل فر گرم و البته خاموش میگذاریم تا ور بیاد.

توی عکس مشخص هست که خمیر چقدر ور اومده.




داخل سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و چرب میکنیم. خمیر رو چند ثانیه ورز میدیم تا هوا گیری بشه.خمیر رو به شکل بیضی توی دست شکل میدیم.






با دست خمیر رو باز میکنیم. ضحامت خمیر باید کمتر از یک سانت باشه. بیست دقیقه خمیر رو دوباره استراحت میدیم تا حجم بگیره. در این مرحله حتما روی خمیر رو با دستمال مرطوب یا یک سینی دیگر بپوشانید تا خمیر خشک نشه.




در رسپی اصلی این غذا پنیر پیتزا نیست ولی اضافه کردن پنیر باعث خوش طعم تر شدن پیده خواهد بود. روی خمیر رو پنیر می پاشیم.



همه مواد تاپینگ را روی پنیر ها می ریزیم.

میتونید گوشت چرخ کرده رو به همراه پیاز کمی تفت بدید تا سبک بشه بعد از خنک شدن روی پیتزا بریزید، من هر دو روش رو امتحان کردم و تفاوتی چندانی در نتیجه مشاهده نکردم.



کناره های خمیر رو می پیچیم، یعنی روی مواد برمیگردونیم.




فر را روی دویست درجه تنظیم میکنیم در طبقه پایین فر قرار میدیم تا زمانی که خمیر پخته بشه و زمانی متوجه پخته شدن خمیر خواهیم شد که کاملا طلایی میشه.




حتما توصیه میکنم درست کنید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید.




استفاده از رسپی های سایت فقط با ذکر یک صلوات

اللهم صل علی محمد و آل محمد



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

پیده

يكشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۵، ۰۹:۳۹ ب.ظ

پیده یک غذای ترکی هست شبیه به پیتزا که به صورت قایق خمیرش شکل داده میشه، ترکها در تهیه غذاهای خمیری تبحر خاصی دارند و غذاهای متنوع و خوشمزه ای با انواع خمیر می پزند، پیده جزو غذاهای معروف و البته خوشمزه ترکیه هست.



 مواد لازم:

برای خمیر

خمیر مایه فوری یک قاشق سوپخوری

شکر یک قاشق سوپخوری

آب ولرم نصف لیوان

شیر ولرم نصف لیوان (میتونید به جای شیر هم از آب استفاده کنید.)

روغن مایع یک سوم لیوان

تخم مرغ یک عدد

نمک نصف قاشق چایخوری

آرد  به میزانی که خمیر ببره (حدودا چهار لیوان)

برای تاپینگ

گوشت چرخ کرده دویست گرم

پیاز یک عدد

گوجه فرنگی کوچک یک عدد

فلفل دلمه ای رنگی نصف فلفل (من از ترکیب دو رنگ استفاده کردم)

جعفری چند شاخه

نمک و فلفل و ادویه دلخواه

پنیر پیتزا حدود پنجاه گرم


طرز تهیه:

همه مواد خمیر رو با هم مخلوط کنید و بعد آرد رو اضافه کنید در حدی که خمیر به دست نچسبه، خمیر بایستی یک ربع ورز داده بشه. کاسه رو چرب کنید و خمیر رو داخل کاسه چرب بگذارید روی کاسه پارچه نمدار یا سلفون بکشید.

در نان های قبل که در سایت آموزش دادم به صورت کامل ساده و تصویری طرز تهیه و ورز دادن خمیر رو توضیح دادم. برای دسترسی به دستورهای دیگر نان به کافیه روی لینک زیر کلیک کنید.

نانها و خمیرها



تا زمانی که حجم خمیر دو برابر بشه. حدود یک ساعت تا یک و نیم ساعت طول میکشه تا خمیر ور بیاد.

در فصل گرما فقط کافیه خمیر رو در آشپزخانه بگذارید و روش یک دستمال بکشید، ولی در فصل سرما حتما باید محیط گرم باشه و بهترین جا داخل فر هست، وقتی شروع به درست کردن خمیر کردیم فر رو روشن می کنیم وقتی خمر آ»اده شد فر رو خاموش میکنیم و خمیر رو داخل فر گرم و البته خاموش میگذاریم تا ور بیاد.

توی عکس مشخص هست که خمیر چقدر ور اومده.




داخل سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و چرب میکنیم. خمیر رو چند ثانیه ورز میدیم تا هوا گیری بشه.خمیر رو به شکل بیضی توی دست شکل میدیم.






با دست خمیر رو باز میکنیم. ضحامت خمیر باید کمتر از یک سانت باشه. بیست دقیقه خمیر رو دوباره استراحت میدیم تا حجم بگیره. در این مرحله حتما روی خمیر رو با دستمال مرطوب یا یک سینی دیگر بپوشانید تا خمیر خشک نشه.




در رسپی اصلی این غذا پنیر پیتزا نیست ولی اضافه کردن پنیر باعث خوش طعم تر شدن پیده خواهد بود. روی خمیر رو پنیر می پاشیم.



همه مواد تاپینگ را روی پنیر ها می ریزیم.

میتونید گوشت چرخ کرده رو به همراه پیاز کمی تفت بدید تا سبک بشه بعد از خنک شدن روی پیتزا بریزید، من هر دو روش رو امتحان کردم و تفاوتی چندانی در نتیجه مشاهده نکردم.



کناره های خمیر رو می پیچیم، یعنی روی مواد برمیگردونیم.




فر را روی دویست درجه تنظیم میکنیم در طبقه پایین فر قرار میدیم تا زمانی که خمیر پخته بشه و زمانی متوجه پخته شدن خمیر خواهیم شد که کاملا طلایی میشه.




حتما توصیه میکنم درست کنید و در کنار خانواده از خوردنش لذت ببرید.




استفاده از رسپی های سایت فقط با ذکر یک صلوات

اللهم صل علی محمد و آل محمد

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۱۰/۲۶
اسراء افسری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی