دنیای اسراء

شنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۲، ۰۹:۳۴ ب.ظ

رشته (اریشته)

این غذا یکی از غذاهای سنتی خطه آذربایجانه، قدیمها برنج زیاد در آذربایجان مرسوم نبود و بیشتر غذای مردم رو آرد گندم تشکیل میداد، برای درست کردن رشته آرد با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وردنه نازک باز میکنند و بعد همونطور که از اسمش پیداست به صورت رشته ای برش میزنند بعد رشته ها رو روی طناب پهن کرده و خشک میکردند، البته امروزه دیگه همه چیز مکانیزه شده و رشته ها رو با دستگاه مخصوص پهن کرده و برش میزنند. رشته های خشک شده رو کمی تفت میدهند تا رنگش قهوه ای روشن بشه. رشته رو در غذاهای مختلفی استفاده میکنند. از جمله رشته شیله سی، رشته پلو، شوربا و یکی هم این غذایی که امروز پست میکنم. این غذا رو میشه گفت ماکارونی سنتی آذربایجانه. بدون اغراق میتونم بگم از ماکارونی هم خوشمزه تره البته به نظر من. غذای سنگینی نیست و راحت الهضم تر از ماکارونیه.

نکته مهم در این غذا کیفیت رشته هاست، که باید آردش از نوع مرغوب باشه و بدرستی تهیه شده باشه، یعنی خمیرش رو خوب گرفته باشن و به اندازه مناسب تفت داده بشه، یعنی نه خام بمونه و نه زیاد تفت داده بشه که تلخ میشه. ما یه آشنا داریم که رشته های خوبی درست میکنه و همیشه رشته هامون رو از اونها می خریم.برای این غذا رشته های کارخانه ای مناسب نیستند میتونید از رشته های فله ای بازار استفاده کنید ، البته باید از بهداشتی بودنش مطمئن بشید. در ضمن موقع خرید رشته حتما رشته رو امتحان کنید تا طعم و بوی کهنگی نده و سوخته هم نباشه.


 پ ن: دوستهای نازم واقعا شرمنده همه شما هستم نظر میگذارید و باید کلی منتظر بمونید تا من بتونم جواب بدم، لطفا من رو درک کنید واقعا بخاطر مشغله زیاد سریع نمی تونم جوابتون رو بدم. بزودی همه کامنت ها رو جواب میدم.

مواد لازم:برای 3 نفر

رشته پلویی 150 گرم به ازای هر نفر

گوشت چرخ کرده 200 تا 300 گرم

لپه پخته شده یک لیوان

پیاز یک عدد

سیب زمینی به میزان لازم برای ته دیگ

کنجد برای ته دیگه

ساری یاغ

زردچوبه و نمک و زیره سیاه

زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری




طرز تهیه:

پیاز رو خلالی خرد کنید و تفت بدید گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید، رب و زردچوبه و نمک و زعفران رو اضافه کنید. یکی دو قاشق آب بریزید و بگذارید بجوشه تا کمی خورش جا بیفته.




لپه پخته شده رو اضافه کنید و مخلوط کرده و از روی شعله بردارید.




اول عکس رشته ها رو ببینید و تفاوتش رو با رشته های کارخونه ای متوجه بشید، این رشته ها کلفت تر و رنگشون هم روشن تر از رشته های کارخونه ایه.




توی قابلمه آب بریزید بگذارید بجوشه بعد رشته ها رو کمی خرد کنید و توی آب جوش بریزید 3،4 دقیقه بجوشونید، رشته ها خیلی زود نرم میشن،پس زیاد نجوشونید چون وا میره و رشته شفته میشه.





رشته ها رو آبکش کنید.

برای این غذا معمولا ته دیگ سیب زمینی می گذارند،سیب زمینها رو پوست بگیرید و بشورید و ورقه کنید، بعد از ورقه کردن نمی شوریم، چون باید نشاستش بمونه که کنجدها بهش بچسبن. روغن حیوانی رو ته دیگ بریزید روش کنجد بپاشید.






سیب زمینی ها رو روش بچینید.






یک لایه رشته و یک لایه از خورش بریزید. روش رو کمی ساری یاغ و زعفران بریزید.






برای ادویه من از زیره سیاه استفاده میکنم،برای اینکه عطر زیره از بین نره همون لحظه می کوبم و به غذا اضافه میکنم، زیره نفخ لپه و رشته رو میگیره و عطر و طعم خوبی به غذا میده.





این غذا رو حتما با ساری یاغ درست کنید تا طعم واقعش رو احساس کنید.

درکنارش انواع ترشی مخصوصا سیر ترشی واقعا عالیه.





 

رشته رو میتونید با قیسی سرخ کرده با ساری یاغ و قورما هم سرو کنید.




ما یه غذای دیگه هم داریم به اسم یارما پلو که تقریبا به همین روش ولی با بلغور درشت پخته میشه پیشنهاد میکنم اون رو هم حتما امتحان کنید.






نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

رشته (اریشته)

شنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۲، ۰۹:۳۴ ب.ظ

این غذا یکی از غذاهای سنتی خطه آذربایجانه، قدیمها برنج زیاد در آذربایجان مرسوم نبود و بیشتر غذای مردم رو آرد گندم تشکیل میداد، برای درست کردن رشته آرد با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وردنه نازک باز میکنند و بعد همونطور که از اسمش پیداست به صورت رشته ای برش میزنند بعد رشته ها رو روی طناب پهن کرده و خشک میکردند، البته امروزه دیگه همه چیز مکانیزه شده و رشته ها رو با دستگاه مخصوص پهن کرده و برش میزنند. رشته های خشک شده رو کمی تفت میدهند تا رنگش قهوه ای روشن بشه. رشته رو در غذاهای مختلفی استفاده میکنند. از جمله رشته شیله سی، رشته پلو، شوربا و یکی هم این غذایی که امروز پست میکنم. این غذا رو میشه گفت ماکارونی سنتی آذربایجانه. بدون اغراق میتونم بگم از ماکارونی هم خوشمزه تره البته به نظر من. غذای سنگینی نیست و راحت الهضم تر از ماکارونیه.

نکته مهم در این غذا کیفیت رشته هاست، که باید آردش از نوع مرغوب باشه و بدرستی تهیه شده باشه، یعنی خمیرش رو خوب گرفته باشن و به اندازه مناسب تفت داده بشه، یعنی نه خام بمونه و نه زیاد تفت داده بشه که تلخ میشه. ما یه آشنا داریم که رشته های خوبی درست میکنه و همیشه رشته هامون رو از اونها می خریم.برای این غذا رشته های کارخانه ای مناسب نیستند میتونید از رشته های فله ای بازار استفاده کنید ، البته باید از بهداشتی بودنش مطمئن بشید. در ضمن موقع خرید رشته حتما رشته رو امتحان کنید تا طعم و بوی کهنگی نده و سوخته هم نباشه.


 پ ن: دوستهای نازم واقعا شرمنده همه شما هستم نظر میگذارید و باید کلی منتظر بمونید تا من بتونم جواب بدم، لطفا من رو درک کنید واقعا بخاطر مشغله زیاد سریع نمی تونم جوابتون رو بدم. بزودی همه کامنت ها رو جواب میدم.

مواد لازم:برای 3 نفر

رشته پلویی 150 گرم به ازای هر نفر

گوشت چرخ کرده 200 تا 300 گرم

لپه پخته شده یک لیوان

پیاز یک عدد

سیب زمینی به میزان لازم برای ته دیگ

کنجد برای ته دیگه

ساری یاغ

زردچوبه و نمک و زیره سیاه

زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری




طرز تهیه:

پیاز رو خلالی خرد کنید و تفت بدید گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید، رب و زردچوبه و نمک و زعفران رو اضافه کنید. یکی دو قاشق آب بریزید و بگذارید بجوشه تا کمی خورش جا بیفته.




لپه پخته شده رو اضافه کنید و مخلوط کرده و از روی شعله بردارید.




اول عکس رشته ها رو ببینید و تفاوتش رو با رشته های کارخونه ای متوجه بشید، این رشته ها کلفت تر و رنگشون هم روشن تر از رشته های کارخونه ایه.




توی قابلمه آب بریزید بگذارید بجوشه بعد رشته ها رو کمی خرد کنید و توی آب جوش بریزید 3،4 دقیقه بجوشونید، رشته ها خیلی زود نرم میشن،پس زیاد نجوشونید چون وا میره و رشته شفته میشه.





رشته ها رو آبکش کنید.

برای این غذا معمولا ته دیگ سیب زمینی می گذارند،سیب زمینها رو پوست بگیرید و بشورید و ورقه کنید، بعد از ورقه کردن نمی شوریم، چون باید نشاستش بمونه که کنجدها بهش بچسبن. روغن حیوانی رو ته دیگ بریزید روش کنجد بپاشید.






سیب زمینی ها رو روش بچینید.






یک لایه رشته و یک لایه از خورش بریزید. روش رو کمی ساری یاغ و زعفران بریزید.






برای ادویه من از زیره سیاه استفاده میکنم،برای اینکه عطر زیره از بین نره همون لحظه می کوبم و به غذا اضافه میکنم، زیره نفخ لپه و رشته رو میگیره و عطر و طعم خوبی به غذا میده.





این غذا رو حتما با ساری یاغ درست کنید تا طعم واقعش رو احساس کنید.

درکنارش انواع ترشی مخصوصا سیر ترشی واقعا عالیه.





 

رشته رو میتونید با قیسی سرخ کرده با ساری یاغ و قورما هم سرو کنید.




ما یه غذای دیگه هم داریم به اسم یارما پلو که تقریبا به همین روش ولی با بلغور درشت پخته میشه پیشنهاد میکنم اون رو هم حتما امتحان کنید.




نظرات  (۲۴)

سلام اسرا جون

مرسی بابت آموزش این غذاهای سنتی و خوشمزه

ما این رشته هارو وقتی یکم مونده به آبکش کردن برنج بهش اضافه میکنیم

و بعد از آماده شدن آبکش میکنیم.

مخلوط برنج با رشته هم خیلی خوشمزه میشه.

در مورد کشک بادمجون هم برای نرم شدن بادمجون من از مقداری آب گوشت یا مرغ استفاده میکنم خیلی طعم فوق العاده ای میده به کشک بادمجونمون.

موفق باشید دوست خوب.

پاسخ:

سلام بانو جان

مرسی از لطفتون

اون مدل رشته پلو رو من هم عاشقشم مخصوصا با سبزی خورشت که دستورش هم تو سایت هست.

با آب گوشت موافقم ولی با مرغ نه

زنده باشید

این غذا فوق العاده خوشمزه به نظر میرسه.اسرا جون کارت حرف نداره.
پاسخ:
لطف داری خانوم
۲۹ مهر ۹۲ ، ۱۲:۲۴ رویا (ریحانه بهشتی)
سلام اسرا جون
وای خیلی خوشمزه است . سیب زمینی ها چه چشمکی میزنن. منم که گرسنه تا ساعت2 سر کارم . دهنمون و حسابی آب انداختی
پاسخ:

سلام رویا جون

پسر نازت چطوره، الان دیگه مطمئنم خیلی شیطون شده.

دیگه کار دیگه ای از من بر نمیاد.

سلام ممنون از غذاهای خوب آذریتون. شیرین کام باشید

پاسخ:

سلام عزیزم

سربلند باشید

سلام اسرا خانوم ما هم تبریزی هستیم .

سایتتون فوق العاده اس من هر وق بشینم پای اینترنت حتمآ یه سری به سایتتون میزنم

شما یه کدبانوی واقعی هستین.

موفق باشین.

پاسخ:

سلام همشهری عزیز

خوشحالم که مطالب سایت رو دوست داشتید.

ممنونم عزیزم

بسیار ممنون از اموزش غذاهای سنتی
پاسخ:
خواهش میکنم عزیزم
۰۱ آبان ۹۲ ، ۰۰:۴۸ لیدی الهام
سلام عزیزم
بسیار عالی شده. تشکر از آموزش خوبتون. دست گلتون درد نکنه. نوش جان.
پاسخ:

سلام الهام جان

ممنون از لطفت

۰۴ آبان ۹۲ ، ۱۵:۳۹ فاطمه (مامان سهند)
اسرا جون دست گلت درد نکنه . واقعا یه موقعی هست که از خوردن غذاهای تکراری خسته میشیم . این غذاهایی که میزاری هم سنتی هستن وهم متنوع خیلی به درد میخوره . ممنون 
پاسخ:
مرسی فاطمه جان، خوشحالم که مفید بوده.
۰۴ آبان ۹۲ ، ۱۸:۴۳ تهمینه کریمی
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم یه بار دیگه برای مطالب خوبتون تشکر کنم از اینکه اینقدر جزیی و مو به مو توضیح میدید واقعا ممنونم بسیار عالیست ... 
پاسخ:
سلام، ممنون از لطفتون دوست عزیز
به به منم عاشقشششم اسرا جوون
من باعدس درست میکنم
پاسخ:
با عدس هم عالیه
سلام لطفاً مرباى کدو تنبل اموزش بدید ممنون به خاطر غذا هاى  بسیار عالى تون. 
پاسخ:
سلام.سعی میکنم بزودی اموزشش رو داشته باشم

سلام عزیزم خسته نباشی

چقدر با سلیقه

کلی از دیدن تصاویری که زحمت میکشی و برامون میزاری لذت میبرم و در ضمن تشکر میکنم.

عزیزم این چقدر خوبه که غذاهایی رو که در گذشته جزئی از خاطراتمون رو تشکیل داده دوباره با زحمات شما یادآوری میشه

 

من اولین بار این غذا را در یک مهمانی خوردم و کلی لذت بردم و از آن به بعد برای مادر میپختم!

با این فرق که من قیمه را با آلو پخته و مثل خورش مجزا روی رشته پلو استفاده میکردیم

بازم متشکرم از یادآوری همچین خاطره زیبا

پاسخ:
سلام زنده باشید

خوشحالم از این بابت، این هم روش دیگه ای هست که جالب میشه

شاد باشید
سلام بانو من عاشق اینم چون رشته پلو دوست دارم مایلم تبادل لینک کنیم مرسی به منم سر بزن عزیز
پاسخ:
سلام، خوش آمدید.با کمال میل لینک شدید.
چوخ ساغول.

چوخ چوخ یملی ده.
پاسخ:
فدات عزیزم
من امروز کشک و بادمجان را طبق دستور شما درست کردم عالى شد ممنون از وب سایت عالیتون
پاسخ:
نوش جان عزیزم
جالب بود من همیشه رشته رو مخلوط با برنج دیده بودم !
پاسخ:
بله این بدون برنجه
واقعا دستتون درد نکنه. مطالب بسیار عالیه. واقعا پرچمدار اشاعه فرهنگ آذربایجان هستید
پاسخ:
ممنون از لطفتون، امیدوارم همینطور باشه
سلام اسرا جان به جای چرخ کرده می تونی از کشمش هم استفاده کنی .
پاسخ:
سلام، حتما عزیزم
سلام اسرا جون. من این غذا و هر غذایی با اریشته رو خیلی دوست دارم ولی خیلی وقته که نخوردم،نخورده  با عکس خوشمزه شما سیر شدم. عالیه
پاسخ:

سلام عزیزم، پس سایت من واسه لاغری خوبه :-)

ممنون از شما


سلام اسرا جونم واقعا کاراتون عالیه بخشید میشه غذاهاتونو با اسم خودتو تو

انجمنمون قرار بدم ممنون میشم از لطفت
پاسخ:
سلام عزیزم، مرسی از لطفتون
آدرس انجمنتون رو لطف کنید
سلام  عزیزم میشه طرز تهیه ی خمیری که برای بیراشکی  مرغ و قارچ استفاده کردید را توضیح دهید در ضمن من تازه باهاتون اشنا شدم  خیلی کارت بیسته
پاسخ:
سلام، در مواد اولیه روی خمیر پیراشکی کلیک کنید پست مربوط به خمیر باز میشه.
سلام
اسرا خانم خیلی غذاهای سنتی وخوبی یادداددید من چطور غذاهای سنتی دیگه ای رو که در سایتتون نیست می تونم براتون بفرستم ؟
پاسخ:
سلام
خیلی لطف میکنید برای ایمیل کنید
asra.afsar@yahoo.com
asra_food@yahoo.com
عزیزم دستت طلا اجرت با خدا خیلی منو ایده هات تو آشپزی کمکم میکنه
ساری یاغ=روغن حیوانی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی