دنیای اسراء

جمعه, ۲۹ شهریور ۱۳۹۲، ۰۹:۱۱ ب.ظ

مربای پوست پسته تازه

جمعه قبل میخواستم این مربا رو توی سایت بگذارم اما راستش رو بخواید یه رمان به دستم رسیده بود و از پنجشبنه سرگرم خوندنش شدم و تا جمعه عصر نتونستم تمومش کنم. نمیدونم این عادت بد یا خوبیه که وقتی رمانی رو شروع میکنم تا تمومش نکنم نمیتونم ازش دست بکشم، البته بماند که بعد از تموم شدنش کلی حرص خوردم که دو روزم رو صرف خوندنش کردم، آخه کتاب تلفیقی از چند تا رمان خارجی بود که نویسنده محترم ایرانی فقط زحمت کشیده بود بعضی از رسم و رسومات ایرانی رو توش کنجونده بود. اواسط رمان حس کردم که چقدر شبیه  رمانیه که قبلا خوندم، آخرش هم که دیگه واقعا افتضاح بود واقعا کپی پیست از یه رمان خارجی دیگه بود. 

ولی این مربای خوشمزه از پوست پسته های تازه تهیه میشه که الان فصلش هست، وقتی پسته تازه تهیه میکنید پوستش رو دور نریزید و این مربای خوشمزه رو باهاش درست کنید. پوست پسته خواص زیادی هم داره که میتونید با یه سرچ تو اینترنت پیدا کنید.



مواد لازم:

پسته تازه نیم کیلو

شکر 2 لیوان

آب 1 لیوان

جوهر لیمو 1.4 قاشق چایخوری یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو




طرز تهیه:

پسته تازه رو که خریداری کردید پوستهاش رو به کمک چاقو یک برش بزنید و با یک فشار کوچیک پوست رو از پسته جدا کنید. (در مواد لازم نوشتم نیم کیلو پسته تازه، من نیم کیلو پسته تازه گرفته بودم با پوستش مربا درست کردم و مقداری از مغرش رو هم داخل مربا ریختم و بقیه رو هم نوش جان کردیم، میتونید پسته تازه رو خلال کنید و بگذارید خشک بشه و بعد استفاده کنید. البته رنگش کمی روشنتره ولی تازه و سالم تره)



 داخل قابلمه آب بریزید و بگذارید بجوشه بعد پوست پسته ها رو که شستید داخل آب بریزید و با حرارت ملایم بگذارید چند دقیقه بجوشه.



بعد آبش رو خالی کنید و اینکار رو باز هم تکرار کنید.  پوست پسته ها رو بچشید اگه زیاد تلخ نیست و تقریبا پخته شده کافیه ولی اگه باز من به نظرتون تلخی داره یکبار دیگه هم بچوشونید. پس پوست پسته ها رو دو الی سه بار میچوشونیم.



شکر و آب رو داخل قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید و هم بزنید تا حل بشه و بجوشه.

جوهر لیمو یا آبلیمو رو داخلش شیره بریزید.



پوست پسته ها رو بریزید و با در باز و حرارت کم بگذارید مربا بجوشه و قوام بیاد. حدود نیم ساعت



مقداری از مغز پسته ها رو خلالی کنید و داخل مربا بریزید. هر چقدر خلالش بیشتر باشه مربا خوشمزه تر میشه.



یک قاشق از مربا رو داخل نعلبکی یا پیاله بریزید و داخل فریزر بگذارید تا خنک بشه بعد کج کنید اگه شل بود و براحتی توی ظرف حرکت کرد باز هم باید بجوشه ولی اگه دیدید شیره به آرامی توی ظرف حرکت میکنه مربا آماده است.

در قابلمه رو دم کنی بگذارید و اجازه بدید مربا سرد بشه، بعد داخل شیشه بریزید و در یخجال نگهداری کنید.



گزینه مناسبیه به همراه کره برای صبحانه 




نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

مربای پوست پسته تازه

جمعه, ۲۹ شهریور ۱۳۹۲، ۰۹:۱۱ ب.ظ

جمعه قبل میخواستم این مربا رو توی سایت بگذارم اما راستش رو بخواید یه رمان به دستم رسیده بود و از پنجشبنه سرگرم خوندنش شدم و تا جمعه عصر نتونستم تمومش کنم. نمیدونم این عادت بد یا خوبیه که وقتی رمانی رو شروع میکنم تا تمومش نکنم نمیتونم ازش دست بکشم، البته بماند که بعد از تموم شدنش کلی حرص خوردم که دو روزم رو صرف خوندنش کردم، آخه کتاب تلفیقی از چند تا رمان خارجی بود که نویسنده محترم ایرانی فقط زحمت کشیده بود بعضی از رسم و رسومات ایرانی رو توش کنجونده بود. اواسط رمان حس کردم که چقدر شبیه  رمانیه که قبلا خوندم، آخرش هم که دیگه واقعا افتضاح بود واقعا کپی پیست از یه رمان خارجی دیگه بود. 

ولی این مربای خوشمزه از پوست پسته های تازه تهیه میشه که الان فصلش هست، وقتی پسته تازه تهیه میکنید پوستش رو دور نریزید و این مربای خوشمزه رو باهاش درست کنید. پوست پسته خواص زیادی هم داره که میتونید با یه سرچ تو اینترنت پیدا کنید.



مواد لازم:

پسته تازه نیم کیلو

شکر 2 لیوان

آب 1 لیوان

جوهر لیمو 1.4 قاشق چایخوری یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو




طرز تهیه:

پسته تازه رو که خریداری کردید پوستهاش رو به کمک چاقو یک برش بزنید و با یک فشار کوچیک پوست رو از پسته جدا کنید. (در مواد لازم نوشتم نیم کیلو پسته تازه، من نیم کیلو پسته تازه گرفته بودم با پوستش مربا درست کردم و مقداری از مغرش رو هم داخل مربا ریختم و بقیه رو هم نوش جان کردیم، میتونید پسته تازه رو خلال کنید و بگذارید خشک بشه و بعد استفاده کنید. البته رنگش کمی روشنتره ولی تازه و سالم تره)



 داخل قابلمه آب بریزید و بگذارید بجوشه بعد پوست پسته ها رو که شستید داخل آب بریزید و با حرارت ملایم بگذارید چند دقیقه بجوشه.



بعد آبش رو خالی کنید و اینکار رو باز هم تکرار کنید.  پوست پسته ها رو بچشید اگه زیاد تلخ نیست و تقریبا پخته شده کافیه ولی اگه باز من به نظرتون تلخی داره یکبار دیگه هم بچوشونید. پس پوست پسته ها رو دو الی سه بار میچوشونیم.



شکر و آب رو داخل قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید و هم بزنید تا حل بشه و بجوشه.

جوهر لیمو یا آبلیمو رو داخلش شیره بریزید.



پوست پسته ها رو بریزید و با در باز و حرارت کم بگذارید مربا بجوشه و قوام بیاد. حدود نیم ساعت



مقداری از مغز پسته ها رو خلالی کنید و داخل مربا بریزید. هر چقدر خلالش بیشتر باشه مربا خوشمزه تر میشه.



یک قاشق از مربا رو داخل نعلبکی یا پیاله بریزید و داخل فریزر بگذارید تا خنک بشه بعد کج کنید اگه شل بود و براحتی توی ظرف حرکت کرد باز هم باید بجوشه ولی اگه دیدید شیره به آرامی توی ظرف حرکت میکنه مربا آماده است.

در قابلمه رو دم کنی بگذارید و اجازه بدید مربا سرد بشه، بعد داخل شیشه بریزید و در یخجال نگهداری کنید.



گزینه مناسبیه به همراه کره برای صبحانه 


نظرات  (۲۶)

سلام مرسی عزیز.
مزه اش به چی شبیه؟
پاسخ:
سلام عزیزم
طعمش شبیه خودشه چیز خاصی به نظرم نمیاد.
ممنون از مربای خوشمزه ای که گذاشتی خیلی خوشم اومد مخصوصا که توشهر پسته زندگی میکنم. لطفا آموزش چندتا عصرونه رو برامون میذارید
پاسخ:
خوش بحالتون عاشق پسته و مخصوصا پسته تازه هستم. به امید خدا 
سلام خیلی عالی قبلا با پسته کوچک درست میکردند یک کم سخت بود ولی این واقعا عالی و روش خوبی ممنون.
پاسخ:
سلام مربای چاغاله پسته هم خیلی عالیه و البته زیاد هم سخت نیست. مرسی از لطفتون
عزیزم سلام 
چیز تازه ای است منظور از این پوست پوست اول است یا دوم
ممنون
پاسخ:
سلام
پوست دوم که سفت عزیزم و نمیشه خورد، منظور همان پوست اول است
اسراجونم دستت پنج انگشت.خیلی هنرمندی عزیزم
پاسخ:
مرسی گلم

مهـــــــربانمـــــــــ

مهربانم، ای خوب!
یاد قلبت باشد؛ یک نفر هست که این جا 
بین آدم هایی، که همه سرد و غریبند با تو
تک و تنها، به تو می اندیشد
و کمی،
دلش از دوری تو دلگیر است....
مهربانم، ای خوب!
یاد قلبت باشد؛ یک نفر هست که چشمش ،
به رهت دوخته بر در مانده 
و شب و روز دعایش اینست؛
زیر این سقف بلند، هر کجایی هستی، به سلامت باشی 
و دلت همواره، محو شادی و تبسم باشد...
مهربانم، ای خوب! یاد قلبت باشد؛
یک نفر هست که دنیایش را،
همه هستی و رؤیایش را، به شکوفایی احساس تو، پیوند زده
و دلش می خواهد، لحظه ها را با تو، به خدا بسپارد....
مهربانم، ای خوب!
یک نفر هست که با تو 
تک و تنها، با تو ...


پاسخ:
خیلی خیلی زیبا بود
کاش اسم شاعرش رو هم می نوشتی
مرسی
سلام اسرا جون من تازه سایت شما رو دیدم .خیلی خوشم اومد خیلی خوش ذوق وبا سلیقه هستین . مرباتون خیلی خوشرنگ شده من درست میکنم سیاه میشه . نم دونم دلیلش چییه .
پاسخ:
سلام خیلی خوش آمدید. نظر لطفت شماست. مقدار آب مربا رو زیاد نریزید، چون وقتی آب مربا زیاد میشه مجبورید زیاد بجوشونید تا مربا به قوام برسه و این مساله باعث میشه رنگ مربا تیره بشه.
سلام عزیزم,خوبی؟
مربای پوست پسته نشنیده بودم چه جالب!!حتما باید خوشمزه باشه :)
گلم من برگشتم به وبم اگه دوست داشتی و مایل بودی خوشحال میشم همراهیم کنی... 
پاسخ:
سلام یلدا جان، مرسی گلم
آره واقعا هم خوشمزه است
چشم عزیز

دستتون درد نکنه ...چه خ وشگل شده . حتمن خوشمزه هم هست ...

با اجازه لینکتون میکنم . به من سر بزنید
پاسخ:
مرسی دوست عزیز،
حتما با کمال افتخار
۰۴ مهر ۹۲ ، ۰۸:۱۲ لیدی الهام

سلام عزیزم

به به. چه مربای محشری. دست گلتون درد نکنه. ما این مربا را چند سال یک بار البته با چغاله پسته درست می کنیم. زمانیکه سبز،نرم و ریز هستند.

این روش شما هم بسیار عالی و کاربردی است. دست گلتون درد نکنه.

پاسخ:
سلام الهام خانوم
مرسی از لطفت عزیزم
فوق العاده ست.......
پاسخ:
مرسی گلم
سلام. مطالب وبلاگتون خیلی جالبه. خیلی برام جالب بود که از یه همچین چیزی مثل پوست پسته که همیشه دور می ریزیم مربا درست کرده بودین.
با اجازه‌تون لینکتون کردم.
پاسخ:

سلام.مرسی از لطفتون بنفشه جان

با افتخار منم لینکتون کردم.

۰۸ مهر ۹۲ ، ۱۲:۲۱ فاطمه (مامان سهند)
سلام اسرا جون خیلی ممنون از راهنماییت .مشکل منم همینه که آب مربامو همیشه کم یا زیاد میریزم . دوباره مجبور میشم بجوشونمش . من مربای گردوی تازه درست کردم خودشو خوردیم شیرش مونده میتونم دوباره استفاده بکنم . یا بریزمش دور
پاسخ:

سلام عزیزم تو دستورات سعی میکنم مقدار آب مورد نیاز رو بگم، ولی قانون کلی اینه که واسه میوه های آبدار معمولا از آب استفاده نمیشه یا اینکه مقدار خیلی کمی آب ریخته میشه،

میتونی از شیرش دوباره استفاده کنی فقط کمی آب بریز تا رقیق بشه.

۱۲ مهر ۹۲ ، ۰۰:۳۶ سرآشپزصورتی
من تا حالا نخوردم و بلد هم نبودم .....خیلی هوس انگیزه
ممنونم بابت دستور
پاسخ:
قابل نداشت عزیزم
امسال هم نشد درستش کنم

نوش جون عزیزم
پاسخ:

انشاا... سال بعد

فدات

با سلام

 چه مربای جالبی تا حالا نشنیده بودم یعنی باید بگم اصلا نمی دونستم که پوست پسته قابل خوردن هست . من که اینجا پسته تازه گیرم نمی اید مربا درست کنم یک شیشه مربا از خود شما می گیرم:)
ولی برام خیلی هم جالب شد  نام اون رمان را بدونم که دستم رسید نخونم.
شاد و سلامت باشید

پاسخ:

سلام. حتما قابل نداره دوست عزیز

اگه رمان ایرانی نبود حتما اسمش رو می نوشتم

سربلند باشید

سلام اسرا جون . خانم هنرمندی هستید . مایل به تبادل لینک هستی ؟
پاسخ:
سلام، ممنون از لطفتون، با کمال میل لینک شدید.

سلام اسراجون دست گلت درد نکنه عزیزم عالی

اسراجون پوست پسته قسمتی که به چوبش وصله یه دونه های داره مثل برنج که خیلی سفته که اکثر پسته ها دارن موقع جوش خوردن بعضی هاش ازاد میشه ولی بعضی هم نه درهرحال تشکر عزیزم

پاسخ:

سلام سودا جان

من به همچین موردی برنخوردم، یعنی پسته هایی که میاد اینجا اونا رو نداره 

سلام عالی بود... ماشالا خیلی هنرمندی...

نمیدونم آدم دکتر فلان رشته باشه بهتره یا مثه شما هنرمند باشه؟؟
پاسخ:

سلام مرسی گلم.ممنون از لطفتون

نمیدونم والا.مثل من شدن کاری نداره.تخصص خیلی مهمه

سلام اسراجون چرا چند وقتی که نیستی و پست جدید نمی گذاری نگران شدیم منتظر کارهای جدیدت هستیم
پاسخ:
سلام، بخاطر مشغله کاری زیاده و خدا رو شکر جای نگرانی نیست، ممنون از شما
درود بر شما. مربای پوست پسته واقعا عالی است. من عاشق این مربا هستم و هر سال چشم به راه اآمدن پسته تازه به بازار هستم برای همین پوستش و مرباش.
پاسخ:
نوش جونتون دوست عزیز
سلام این مربا امروزه به علت آرام بخش بودن خیلی مناسب است ولی من نمی دانستم که خود مغز پسته هم را داخل مربا می ریزیم خیلی ممنون از آموزش شما
پاسخ:
سلام، مرسی دوست خوبم

BA SALAM khedmate dostan man pst pese faravon daaimpeste bezanim

 

 payeye kharkhone   moraba paz i

پاسخ:
سلام
یه بار خودتون مطلب رو که نوشتین بخونین ببینین ازش سردر میارین، من که متوجه منظورتون نشدم
انشالله امروز درست می کنم
پاسخ:
نوش جان

با سلام و تشکر.

منظورتون از در قابلمه را دم کنید, چیه؟ یعنی دمی بذاریم؟

پاسخ:
سلام
د آخرش اضافه بود، پاکش کردم، مرسی از یادآوری
ممنون خیلی واضح توضیح دادین و تمام نکته ها رو گفتین  بازم ممنون
پاسخ:
مرسی دوست عزیز

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی