دنیای اسراء

جمعه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۱، ۰۸:۲۹ ب.ظ

ترشی بادمجان شکم پر

 انگار همین دیروز بود که سال تحویل شد، واقعا چه زود میگذره. امروز به نیمه سال  91 رسیدیم و 186 روز رو پشت سر گذاشتیم و در یک چشم به هم زدن پاییز اومد. داشتم با خودم فکر میکردم تو این شش ماهه چکار کردم، هیچی هر روز مثل دیروز، باز خوبه حداقل این وبلاگ هست و میتونم بگم چند تا پست گذاشتم که تعدادی تونستن ازش استفاده کنند، وگرنه واقعا از خودم ناامید میشدم. کلی کار میخواستم بکنم عکاسی یاد بگیرم، دوره تکمیلی نقاشی رو برم و کارهای دیگه که فعلا هیچ کدومشون رو انجام ندادم. خدا کمک کنه نیمه دیگه سال بربارتر باشه برای ههمون.

دیروز چهلمین روز زلزله آذربایجان بود، میخواستم به نیت درگذشتگان زلزله حلوا درست کنم و دستورش رو هم پست کنم، اما متاسفانه نمی دونم چرا این حلوا درست کردم من طلسم شده اواخر ماه رمضون میخواستم درست کنم که زلزله شد و دیگه تا آخر ماه استرس نگذاشت از این کارها بکنم دیروز هم تصمیم داشتم درست کنم که مهمون اومد و کل برنامه هام رو به هم ریخت، در هر صورت قول دادم حلوا کفگیری رو یاد بدم و سر قولم هم هستم بزودی آموزش میدم، اما ازتون درخواست میکنم فاتحه ای برای عزیزانمون که در این زلزله از دست دادیم بخونید. و اینجا خوبه که تشکر کنم از همه هم میهنای نازنینم که آذربایجان رو در غم از دست دادن عزیزانش تنها نگذاشتند و با کمکهای مادی و معنوی ما رو همراهی کردند.

 

 مواد لازم:

بادمجان قلمی تقریبا کوچک یک کیلو 

هویج یک عدد بزرگ

جعفری و کروز به میزان مساوی نیم کیلو (اگه جایی هستید که دسترسی به کروز ندارید میتونید مقدار خیلی کم برگ جوان کرفس و بقیش رو گشنیز بریزید.)

نعنا خشک یک قاشق

سرکه قرمز 1 لیتر

آبغوره یک لیوان

سیر یک بوته

نمک یک قاشق برای پختن بادمجانها

نمک تقریبا نصف قاشق غذاخوری برای داخل ترشی

 

طرز تهیه:

پارسال چند مدل ترشی براتون گذاشتم، ترشی رو پاییز درست میکنند اما من تابستون و پاییز حالیم نیست، این ترشی رو یک ماهی میشه درست کردیم و نصفش هم خوردیم، برای درست کردن این ترشی خوشمزه به بادمجانهایی احتیاج داریم که نه زیاد درشت و نه زیاد ریز باشن، سعی کنید از بادمجونهایی استفاده کنید که کج و کوله نباشن و در ضمن رنگشون هم هر چقدر تیره تر باشه طعمش بهتر میشه.


 

بادمجانها رو بشورید و کلاهکشون رو بگیرید.


 

 از وسط یک چاک بدید به صورتی که انتهای بادمجان نرسه، مثل زمانی که نون ساندویج رو برش میزنیم


 

توی یک قابلمه بادمجانها رو بریزید و روشون آب بریزید و یک قاشق از نمک رو روش بریزید. و بگذارید تا بادمجاها پخته بشه، نگذارید زیاد بپزه چون ترشی خوش فرم نمیشه.

 

آب رو جدا کنید و بادمجانها رو توی یک صافی بچینید و بگذارید چند ساعتی بمونه و آب بادمجونها کاملا خارج بشه. اینکار واسه اینه که ترشی کپک نزنه، چون مهمترین عامل کپک زدگی ترشی وجود آب هست.

سبزی ها رو ریز خرد کنید و هویچ رو هم رنده کنید و سیر رو هم له کنید. نصف نعنا خشک رو با مواد مخلوط کنید، من یادم رفت داخل مواد نعنا بریزیم، همه نعنا رو توی سرکه ریختم.


 

 

مواد رو با هم مخلوط کنید و نمک رو هم اضافه کنید. 

 

از مواد داخل بادمجانها رو پر کنید.

مواد رو فشار بدید و کناره های بادمجون رو بهم بچسبونید تا مواد از داخل بادمجان بیرون نریزه.

 

بادمجانها رو به صورت افقی داخل شیشه بچینید،شیشه بهتره گشاد باشه تا شکل بادمجانها حفظ بشه.

نصف دیگه نعنا رو روی شیشه بریزید.

 

سعی کنید همیشه ترشی رو داخل ظرف شیشه ای درست کنید، چون مواد اسیدی ترشی باعث تجزیه شدن مواد پلاستیکی میشه پس بهتره از دبه های پلاستیکی استفاده نکنید. 

سرکه و آبغوره رو مخلوط کرده و روی مواد بریزید.


 

در شیشه رو محکم ببنید و بگذارید ترشی جا بیفته. جا افتادن این ترشی معمولا دو هفته طول میکشه، اما خوب اگه مثل من عجله دارید میتونید زودتر هم استفاده کنید.


 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

ترشی بادمجان شکم پر

جمعه, ۳۱ شهریور ۱۳۹۱، ۰۸:۲۹ ب.ظ
 انگار همین دیروز بود که سال تحویل شد، واقعا چه زود میگذره. امروز به نیمه سال  91 رسیدیم و 186 روز رو پشت سر گذاشتیم و در یک چشم به هم زدن پاییز اومد. داشتم با خودم فکر میکردم تو این شش ماهه چکار کردم، هیچی هر روز مثل دیروز، باز خوبه حداقل این وبلاگ هست و میتونم بگم چند تا پست گذاشتم که تعدادی تونستن ازش استفاده کنند، وگرنه واقعا از خودم ناامید میشدم. کلی کار میخواستم بکنم عکاسی یاد بگیرم، دوره تکمیلی نقاشی رو برم و کارهای دیگه که فعلا هیچ کدومشون رو انجام ندادم. خدا کمک کنه نیمه دیگه سال بربارتر باشه برای ههمون.

دیروز چهلمین روز زلزله آذربایجان بود، میخواستم به نیت درگذشتگان زلزله حلوا درست کنم و دستورش رو هم پست کنم، اما متاسفانه نمی دونم چرا این حلوا درست کردم من طلسم شده اواخر ماه رمضون میخواستم درست کنم که زلزله شد و دیگه تا آخر ماه استرس نگذاشت از این کارها بکنم دیروز هم تصمیم داشتم درست کنم که مهمون اومد و کل برنامه هام رو به هم ریخت، در هر صورت قول دادم حلوا کفگیری رو یاد بدم و سر قولم هم هستم بزودی آموزش میدم، اما ازتون درخواست میکنم فاتحه ای برای عزیزانمون که در این زلزله از دست دادیم بخونید. و اینجا خوبه که تشکر کنم از همه هم میهنای نازنینم که آذربایجان رو در غم از دست دادن عزیزانش تنها نگذاشتند و با کمکهای مادی و معنوی ما رو همراهی کردند.

 

 مواد لازم:

بادمجان قلمی تقریبا کوچک یک کیلو 

هویج یک عدد بزرگ

جعفری و کروز به میزان مساوی نیم کیلو (اگه جایی هستید که دسترسی به کروز ندارید میتونید مقدار خیلی کم برگ جوان کرفس و بقیش رو گشنیز بریزید.)

نعنا خشک یک قاشق

سرکه قرمز 1 لیتر

آبغوره یک لیوان

سیر یک بوته

نمک یک قاشق برای پختن بادمجانها

نمک تقریبا نصف قاشق غذاخوری برای داخل ترشی

 

طرز تهیه:

پارسال چند مدل ترشی براتون گذاشتم، ترشی رو پاییز درست میکنند اما من تابستون و پاییز حالیم نیست، این ترشی رو یک ماهی میشه درست کردیم و نصفش هم خوردیم، برای درست کردن این ترشی خوشمزه به بادمجانهایی احتیاج داریم که نه زیاد درشت و نه زیاد ریز باشن، سعی کنید از بادمجونهایی استفاده کنید که کج و کوله نباشن و در ضمن رنگشون هم هر چقدر تیره تر باشه طعمش بهتر میشه.


 

بادمجانها رو بشورید و کلاهکشون رو بگیرید.


 

 از وسط یک چاک بدید به صورتی که انتهای بادمجان نرسه، مثل زمانی که نون ساندویج رو برش میزنیم


 

توی یک قابلمه بادمجانها رو بریزید و روشون آب بریزید و یک قاشق از نمک رو روش بریزید. و بگذارید تا بادمجاها پخته بشه، نگذارید زیاد بپزه چون ترشی خوش فرم نمیشه.

 

آب رو جدا کنید و بادمجانها رو توی یک صافی بچینید و بگذارید چند ساعتی بمونه و آب بادمجونها کاملا خارج بشه. اینکار واسه اینه که ترشی کپک نزنه، چون مهمترین عامل کپک زدگی ترشی وجود آب هست.

سبزی ها رو ریز خرد کنید و هویچ رو هم رنده کنید و سیر رو هم له کنید. نصف نعنا خشک رو با مواد مخلوط کنید، من یادم رفت داخل مواد نعنا بریزیم، همه نعنا رو توی سرکه ریختم.


 

 

مواد رو با هم مخلوط کنید و نمک رو هم اضافه کنید. 

 

از مواد داخل بادمجانها رو پر کنید.

مواد رو فشار بدید و کناره های بادمجون رو بهم بچسبونید تا مواد از داخل بادمجان بیرون نریزه.

 

بادمجانها رو به صورت افقی داخل شیشه بچینید،شیشه بهتره گشاد باشه تا شکل بادمجانها حفظ بشه.

نصف دیگه نعنا رو روی شیشه بریزید.

 

سعی کنید همیشه ترشی رو داخل ظرف شیشه ای درست کنید، چون مواد اسیدی ترشی باعث تجزیه شدن مواد پلاستیکی میشه پس بهتره از دبه های پلاستیکی استفاده نکنید. 

سرکه و آبغوره رو مخلوط کرده و روی مواد بریزید.


 

در شیشه رو محکم ببنید و بگذارید ترشی جا بیفته. جا افتادن این ترشی معمولا دو هفته طول میکشه، اما خوب اگه مثل من عجله دارید میتونید زودتر هم استفاده کنید.


 

نظرات  (۲۱)

سلام عزیزم
من میخوام یه صفحه تو فیس بوک بزنم
برای همه خانومای هنر مند تا از هنر ها اشپزی هاشون همه استفاده کنیم
ایا حاضری
نیاز به هنرمندایی مثل شما دارم
پاسخ:
خیلی دوست دارم باهاتون همکاری کنم ولی قول چیزی رو که نمیتونم نمیدم. واقعیتش من همین فرصت میکنم که وبلاگ رو بروز کنم.
۰۱ مهر ۹۱ ، ۰۹:۳۶ اکـــــــــــــرم
سلام
روزهای پاییزیتون بخیر
منم ترشی بادمجونم تموم شد وباید دست بکار شم ممنون از یادآوریتون
ترشیتون هم عالی شده عزیزم
پاسخ:
امیدوارم درست کنی و از خوردنش کنار خانواده لذت ببری.
خدا رحمت کنه همه درگذشتگان این حادثه وحشتناک را قبل از خوندن پست فاتحه را فرستادم اسرا جون ... دستت درد نکنه برای ترشی به این خوشمزگی شب های زمستون با غذاهای مختلف خیلی مزه میده .
من عاشق این ترشیم همراه با غذا خیلی میچسبه مخصوصا تو هوای سرد...راستی من از گلپر هم استفاده میکنم خیلی خوش طعم میشه...
سلام اسرای خوب ومهربونم
چه قدر دلم برات تنگ شده واصلا مجالی برای اومدن به نت ندارم ...وقتی هم که بشه حتما به شما وچند دوست نازنین دیگر سر میزنم که یادآوری کنم هنوز هم دوستتان دارم ودر قلبم جا دارید....
خداوند رحمت کند تمامی عزیزانی را که در این حادثه دلخراش رفتند وصبر دهد به کسانی که ماندند....
اسرا جون اینجا منو یاد خاطرات خوبم میندازه ...و خیلی حس خوبی بهم میده...الهیییییییییی که همیشه سلامت وبرقرار باشی در کنار خانواده محترمت....
پاسخ:
بوسسسسسسسسسسس
سلام اسرا جون.خیلی واسم جالب بود...چون منم پست قبلیم ترشی بادمجون شکم پر بود...یکم با مال تو متفاوته....
خوشحال میشم بیای و نظرتو بدونم...
واسه تبادل لینکم اگه دوس داشتی لینکم کن و خبرم کن تا منم لینکت کنم خانومی....
روحشون شاد
اسراجون من عاشق ترشی ام
کاش وقت کنم این ترشی و درست کنم
مرسی از توضیحات دقیق و کاملت


پاسخ:
مرسی گلم، امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد
من عاشق ترشی بادمجونم ولی تا حالا شکم پرشو ندیدم
باید خوشمزه باشه
ممنون گلم
پاسخ:
ترشی بادمجان شکم پر واقعا خوشمزه است، توصیه میکنم حتما یکبار هم شده درست کن عزیز
سلام خانم هنرمندآذری
همیشه سایت خوبتون را می خوانم ولذت میبرم
می خواستم بدانم بادمجانها چند ساعت باید بماند تا آبش برود .باید خشک شود یا کمی تر بماند؟چون من قبلا درست کردم کپک زد.پیشاپیش از راهنماییت ممنون
پاسخ:
بهتره سه ،چهار ساعت بگذارید بمونه تا آبش کشیده بشه.
اپم گلم
اسرا جان الین گولون آغرماسن.
پاسخ:
مرسیییییییییییییی
یکی از بهترین ترشی ها و شما خیلی قشنگ در آوردینش راستی عکش منو یا گارنی یاریخ می ندازه
من این ترشی رو خیلییییییییییییییییییییی دوست دارم و زیاد هم می خورم ازش...تا حالا هویج نریختم توش..مرسی گلم
منم درست کردم ولی هنوز نرسیده ممنون ازت اسرا جونمن پنج تا دونه درست کردم ظرفم کمی بزرگه اشکالی نداره ؟؟؟
پاسخ:
خواهش میکنم مریم عزیز...توی تهیه ترشی و خیار شور سعی کن ظرفی رو انتخاب کنی که هم اندازه موادت باشه چون اگه هوا داخل ظرفت باشه زود خراب میشه و کپک میزنه اما اگه میخوای زود استفاده کنی اشکالی نداره.
واااااااااااااااای دهنم اب افتاد من یه دختر یه ساله دارم و ارشد زبان میخونم معلم هم هستم وقتی نمیمونه برا اشپزی ولی انقدر دلم تنگه
از دست غذاهای اماده بیرون ترشی بیرون و اینا خسته شدم
من این ترشی رو یجور دیگه درست میکنم یه نگاهی بنداز ولی به خدا باورم نمیشه فکر میکردم فقط اشپز واقعی تو رستوران ها انقدر تمییز کار میکنن تا حالا ندیده بودم معلومه زنای بد سلیقه و پینتی دور و برم رو گرفتن
تو رو خدا بذار لینکت کنم فقط یه نظر بذار برام همین
به جون دخترم هدفم تبلیغ نیست هر چند که بیایی انگار تبلیغ کردم ولی نه عکس دارم نه هیچی
پاسخ:
حتما میام به وبلاگتون و لینکتون کردم با افتخار
من چرا این پستو ندیده بودم! وای من عاشق ترشی بادمجونم پارسال بادمجون رو تیکه کردمو با آب ترشی که از قبل داشتم ترشی انداختم اما طعمش خوب نشد شما چیزی به فکرت میرسه که با این بادمجونها درست کنم؟
پاسخ:
فقط بادمجون خالص رو ترشی انداختی اونجوری خوشمزه نمیشه. میتونی توش سبزیجات و سیر بریزی اونجوری خوشمزه تر میشه.
۲۲ مهر ۹۱ ، ۲۳:۱۰ بیقرار مادر
سلام
منم ترشی میخوام . یادش بخیر پارسال به فکرم بودی و برام ترشی آوردی اما امسال دیگه فراموش شدیم و فاتحه دوستیمون رو خوندی.
بیوفا دیگه دوسم نداری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام این ترشی هم خوبه و معروف درتبریز ولی من دیدم بعضی ها بادمجانها را با سرکه می بزند و تماما" سرکه می ریزند رویش آیا میشود این ترشی را با آب کروز و سرکه درست کرد باتشکر
پاسخ:
به نظرم خوب میشه.
سلام اسرا جون
من یه بار این ترسیتونو که دیدم خوشم اومد دو شیشیه کوچیک درست کردم همه هم ازش خوششون اومد البته دست شما درد نکنه که یادم دادی بعد دوباره گفتن درست کنم این بار به خیالم یادمه دیگه نگاه وبلاگتون نکردم الان که اومدم یادم افتاد اصلا نه موقع جوش نه تو ترشی نمک نزدم اشکال نداره ؟ نمک برای جوشیدنش واسه زهرشه درسته ؟من نزدم خراب میشه ؟ الان چند روزه درست کردم توشم نزدم حالا چی کار کنم ؟
سلام عزیزمم ممنون جواب دادی
مرسی خانمی درستش کردم گلم.
پاسخ:
نوش جونت

سلام و خسته نباشید .

سوال داشتم درباره ترشی بادمجون شکم پر .

ترشی مدت دو هفته  تو  چه دمایی باید گذاشته بشه ، کجا ؟

ممنون

پاسخ:
سلام ممنون از لطفتون
در زمستان داخل آشپزخانه و در تابستان حیاط قرار دهید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی