دنیای اسراء

شنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۰۸:۲۵ ب.ظ

خیتاب

خیتاب یک مدل نون مغز داره که توش از سبزی استفاده میشه، تو فصل بهار از سبزیجات کوهی مثل غازیاغی، شینگی، یا شوران درست میشه، و وقتی فصل این سبزیجات تموم شد با اسفناج پخته میشه، فصل سبزیجات کوهی همش میخواستم خیتاب درست کنم و پستش کنم اما فرصت عکاسی نشد.هر سال این موقع دیگه تو بازار اسفناج پیدا نمیشد اما خوشبختانه امسال هنوز تو بازار اسفناج هست واسه همین تصمیم گرفتم خیتاب رو با اسفناج آموزش بدم.

این نون میتونه یک صبحانه یا عصرانه کامل باشه و مخصوصا واسه محل کار یک غذای فوق العاده است.

 


 

مواد لازم:

خمیر یک واحد خمیر نان روغنی یا نصف واحد از خمیر نان گل

اسفناج یا سبزی کوهی نیم کیلو

پیاز یک عدد

روغن و نمک و زردچوبه 

طرز تهیه:

اسفناج رو شسته و درشت خرد میکنیم و داخل تابه بریزید و در تابه رو بگذارید تا با بخار خودش نرم بشه، دو دقیقه بیشتر طول نمیکشه، سریع بردارید تا نسوزه.

 


 

پیاز رو خلالی خرد کنید و تفت بدید تا نرم بشه، اسفناج رو اضافه کنید و بعد نمک و زردچوبه رو هم بریزید و مخلوط کنید و حرارت رو خاموش کنید.

 

 

خمیر رو با هر کدوم از دستورها آماده کردید به دو قسمت تقسیم کنید.

 

 

یک لایه خمیر رو داخل قالب که چرب کردید پهن کنید.

 

 

مواد خنک شده رو روی خمیر پخش کنید. کنارهای خمیر از مواد نریزید تا لایه دوم رو که گذاشیتم خمیرها به هم بچپسبه.

 

 

یک دوم باقی مانده خمیر رو گرد به اندازه قالب باز کنید.

 

 

لایه دوم خمیر رو روی قالب پهن کنید.

 

 

با انگشت اشاره کناره های خمیر رو فشار بدید تا به هم بچسبه.

 

 

روی خمیر رو با چنگال سوراخ کنید تا بخار مواد خارج بشه که وسط نون خمیر نمونه. روش رو زرده هم زده بمالید.

روی خمیر معمولا بادام میگذارند من نداشتم هسته زردآلو گذاشیتم. بیست دقیقه استراحت بدید و بعد داخل فر با حرارت 180 تا پخته بشه. حدود 20 دقیقه کافیه.

وسط کار فر من مشکل پیدا کرد و نون اون کیفیتی رو که میخواستم پیدا نکرد.

 

 

نکته: اگه از خمیر یاغلی کوکه(نان روغنی) استفاده می کنید، پودر زنجبیل رو حذف کنید.)

میتونید داخل کیک پز هم درست کنید.

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

خیتاب

شنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۰۸:۲۵ ب.ظ
خیتاب یک مدل نون مغز داره که توش از سبزی استفاده میشه، تو فصل بهار از سبزیجات کوهی مثل غازیاغی، شینگی، یا شوران درست میشه، و وقتی فصل این سبزیجات تموم شد با اسفناج پخته میشه، فصل سبزیجات کوهی همش میخواستم خیتاب درست کنم و پستش کنم اما فرصت عکاسی نشد.هر سال این موقع دیگه تو بازار اسفناج پیدا نمیشد اما خوشبختانه امسال هنوز تو بازار اسفناج هست واسه همین تصمیم گرفتم خیتاب رو با اسفناج آموزش بدم.

این نون میتونه یک صبحانه یا عصرانه کامل باشه و مخصوصا واسه محل کار یک غذای فوق العاده است.

 


 

مواد لازم:

خمیر یک واحد خمیر نان روغنی یا نصف واحد از خمیر نان گل

اسفناج یا سبزی کوهی نیم کیلو

پیاز یک عدد

روغن و نمک و زردچوبه 

طرز تهیه:

اسفناج رو شسته و درشت خرد میکنیم و داخل تابه بریزید و در تابه رو بگذارید تا با بخار خودش نرم بشه، دو دقیقه بیشتر طول نمیکشه، سریع بردارید تا نسوزه.

 


 

پیاز رو خلالی خرد کنید و تفت بدید تا نرم بشه، اسفناج رو اضافه کنید و بعد نمک و زردچوبه رو هم بریزید و مخلوط کنید و حرارت رو خاموش کنید.

 

 

خمیر رو با هر کدوم از دستورها آماده کردید به دو قسمت تقسیم کنید.

 

 

یک لایه خمیر رو داخل قالب که چرب کردید پهن کنید.

 

 

مواد خنک شده رو روی خمیر پخش کنید. کنارهای خمیر از مواد نریزید تا لایه دوم رو که گذاشیتم خمیرها به هم بچپسبه.

 

 

یک دوم باقی مانده خمیر رو گرد به اندازه قالب باز کنید.

 

 

لایه دوم خمیر رو روی قالب پهن کنید.

 

 

با انگشت اشاره کناره های خمیر رو فشار بدید تا به هم بچسبه.

 

 

روی خمیر رو با چنگال سوراخ کنید تا بخار مواد خارج بشه که وسط نون خمیر نمونه. روش رو زرده هم زده بمالید.

روی خمیر معمولا بادام میگذارند من نداشتم هسته زردآلو گذاشیتم. بیست دقیقه استراحت بدید و بعد داخل فر با حرارت 180 تا پخته بشه. حدود 20 دقیقه کافیه.

وسط کار فر من مشکل پیدا کرد و نون اون کیفیتی رو که میخواستم پیدا نکرد.

 

 

نکته: اگه از خمیر یاغلی کوکه(نان روغنی) استفاده می کنید، پودر زنجبیل رو حذف کنید.)

میتونید داخل کیک پز هم درست کنید.

 

نظرات  (۱۹)

سلام اسرا جون.....
من تاحالا اسم این نون رو نشنیدم ولی حتما تو دستور کارم میزارمش...خیلی مقوی و کامله....دست گلت درد نکنه عزیزم....
راستی منم اپم....وقت کردی بیا...
باید درست کنم ببینم چه جوری می شه حتما خوشمزه هست
پاسخ:
انشاله دوست داشته باشی
مثل همیشه عالی و البته خوشمزه....
عجب محشریه این نون...اسرا اینجا که من هستم هم یه همچین چیزی با سبزی محلی اینجا که بهش "سوزی" می گن درست می کنن و بهش هم می گن: بورک...برام جالبه که بورک کلا خمیرهای میان پر رو می گن ترک ها و اینجا هم به صورت سنتی بهش می گن بورک ... اتفاقا از اون سبزی برام آوردن و دارم تو فریزر...شاید منم درست کنم واسه اولین بار...نونت عالی شده عزیز
پاسخ:
واقعا جالبه اونجا هم بورک میکن؟! ما به تره میگیم سوزی...امیدوارم خوشت بیاد عزیز
اسرا جان سلام.ممنون از سایت خوبت.من یک سوال داشتم ومی تونی راهنماییم کنی؟می خوام یک رولت درست کنم تو دستورش شیر عسلی داره شما جایگزینی براش می شناسی.؟
پاسخ:
سلام الهام خانونم، مرسی، شیر عسلی چیز خاصیه فکر نمیکنم جایگزین مناسبی براش باشه، البته نگفتی چه نوع رولتی میخوای درست کنی
به به نون مغز دار این نون را با مغز اسفناج و پنیر خوردم ولی با یک اسم دیگه اسم ترکی اون برام جالب بود
۲۲ شهریور ۹۱ ، ۲۳:۲۶ اکـــــــــــــــرم
سلام اسرا جون
خیلی خیلی دوست دارم امتحانش کنم ولی اینجا هیچکدوم از سبزیاش نیست ):
فرمودید این نون خوشکل مال کجاست؟
مرسی از زحمتتون
پاسخ:
قربانت
غذاهات حرف نداره
در زندگی نه گل باش که اسیر خاک شوی
ونه باران باش که به خاک بیفتی
خاک باش که گل از تو بروید و باران به خاطر تو ببارد ...
دستت درد نکنه سرآشپز .
من تو تابستون چندبار دنبال اسفناج رفتم ولی پیدا نکردم
سلام
خیلی وبلاگتون مفیده، ممنون.
من هر روز یه سری به وبلاگتون میزنم
پاسخ:
لطف داری مریم جان
اسراجون،من خمیر رو متوجه نشدم.. راستی فصل اسفناج کی هستش؟
پاسخ:
دو تا لینک تو دستور برای خمیر دادم میتونی از هر کدوم که دوست داشتی استفاده کنی.روشون کلیک کنی دستورشون رو میاره، اسفناج معمولا تابستونها تو منطقه ما نبود جاهای دیگه رو نمیدونم اما امسال تابستون هم اسفناج داشتیم.
سلام اسرا جونم
خیلی ذوق زده شدم از این پستت ! عالی بود تو ماه رمضون که واسمون حلوا نذاشتی اما حالا با این نون خوشمزه جبران شد یه کم راستی فکرم مشغول شد که چرا حالت این روزا خوب نیست؟؟؟؟!!!
پاسخ:
چیز خاصی نیست عزیزم، خوب میشم. مرسی گلم
وایییییییییییی چه غذاهایی منم میخوام
پاسخ:
کاش امکانش بود واست بفرستم
سلام
این چند روزی که نبودم چه غذاهای خوشمزه ای درست کردی
ممنون
موفق باشی
سلام عزیزم
وبلاگ خیلیی قشنگی داری من که خیلی چیزا ازتون یادگرفتم و درست کردم
خیلی خوشحالم که با وبلاگتون آشنا شدم
من علاقه زیادی به آشپزی و قنادی دارم اگر دوست داشتین چندتا سیرینی معرفی کنم با دستوراش.خودم شیرینی عیدرو درست میکنم.
دوست من موفق باشی
khasti osareye piaz bezan
پاسخ:
تا خودش رو داریم چه نیازی به عصارش
سلام وبلاگ خیلی عالی دارین من تا به حال خمیر مایه یا خمیر ترش نخریدم میشه بگین از کجا میتونم بخرم؟ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
پاسخ:

سلام ممنون عزیزم

از نانوایی ها یا لوازم قنادی ها یا سوپر مارکت

البته جایی که مطمئن باشید خمیر مایه تازه است.

سلام.من خیتاب خوردم البته با یک نوع تره کوهی.خیلی جالبه که میبینم تو اینترنت دستورش هست.فکر نمی کردم کسی بشناسدش.جالب بود.
پاسخ:
سلام، نوش جونت عزیزم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی