دنیای اسراء

جمعه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۹ ب.ظ

توپک خرما

 سالروز میلاد دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت ، کریم اهل بیت،امام حسن مجتبی(ع) مبارک باد.

این توپکهای خوشمزه و خوشگل رو عیدی تقدیم میکنم به شما دوستهای نازنینم. این توپکها خیلی پرانرژی هستند و واسه ماه رمضان خیلی مناسبند. برای پذیرایی عید فطر هم ایده جالبیه، توی تبریز عید فطر مهمونها رو با خرما پذیرایی میکنند، این توپکها جایگزین خوبیه که مهمونهاتون رو ذوق زده کنید.

 

مواد لازم:

خرما 300 گرم

گردوی پودر شده نصف فنجان

کنجد نصف فنجان

پودر دارچین یک قاشق چایخوری

پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری

پودر هل نصف قاشق چایخوری

کره 25 گرم

برای غلطاندن: گردو، بادام، پسته، کنجد سیاه و سفید، پودر گل محمدی

 

 

طرز تهیه:

من از این خرماهای سفت استفاده کردم، چون طعمش رو خیلی دوست دارم، شما میتونید از رطب استفاده کنید.

 

 

هسته خرماها رو در میاریم، اگه از رطب استفاده میکنید بهتره پوستش رو هم بکنید.

 

 

کنجد پوست نگرفته رو توی تابه بریزید و تفت بدید تا عطر کنجد بلند بشه، مراقب باشید زود میسوزه فقط کمی تفت میدیم تا خامیش گرفته بشه.

 

 

کنجد رو توی آسیاب پودر میکنیم. وای که چه عطری داره کنجد، وقتی کنجد بوداده رو میکس میکنی آدم رو مست میکنه.

 

 

کره رو توی تابه بریزید و خرماها رو توی تابه بریزید.

خرما رو با کره کمی تفت بدید.

 

 

یک فنجان آب بریزید و در تابه رو بگذارید تا خرماها نرم بشن، اگه از رطب استفاده میکنید نیازی نیست این مرحله رو انجام بدید،چون رطب نرمه.

 

 

وقتی آب کشیده شد، با پشت قاشق خرماها رو له کنید تا کالما یکنواخت بشه.

 

 

از روی حرارت بردارید. ادویه ها و پودر کنجد و گردو رو اضافه کنید.

 

 

 

و خوب مخلوط کنید.

 

 

یه سینی رو چرب کنید و دستاتون رو هم چرب کنید.از مواد به اندازه یک قاشق مرباخوری بردارید و توی دست گرد کنید.

 

 

توپکها رو توی هر کدوم از مواد بغلتونید و داخل یک کپسول کاغذی قرار بدید.

 

 

روزه تون رو با این توپک ها افطار کنید و منم دم افطار دعا کنید.

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

توپک خرما

جمعه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۹ ب.ظ
 سالروز میلاد دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت ، کریم اهل بیت،امام حسن مجتبی(ع) مبارک باد.

این توپکهای خوشمزه و خوشگل رو عیدی تقدیم میکنم به شما دوستهای نازنینم. این توپکها خیلی پرانرژی هستند و واسه ماه رمضان خیلی مناسبند. برای پذیرایی عید فطر هم ایده جالبیه، توی تبریز عید فطر مهمونها رو با خرما پذیرایی میکنند، این توپکها جایگزین خوبیه که مهمونهاتون رو ذوق زده کنید.

 

مواد لازم:

خرما 300 گرم

گردوی پودر شده نصف فنجان

کنجد نصف فنجان

پودر دارچین یک قاشق چایخوری

پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری

پودر هل نصف قاشق چایخوری

کره 25 گرم

برای غلطاندن: گردو، بادام، پسته، کنجد سیاه و سفید، پودر گل محمدی

 

 

طرز تهیه:

من از این خرماهای سفت استفاده کردم، چون طعمش رو خیلی دوست دارم، شما میتونید از رطب استفاده کنید.

 

 

هسته خرماها رو در میاریم، اگه از رطب استفاده میکنید بهتره پوستش رو هم بکنید.

 

 

کنجد پوست نگرفته رو توی تابه بریزید و تفت بدید تا عطر کنجد بلند بشه، مراقب باشید زود میسوزه فقط کمی تفت میدیم تا خامیش گرفته بشه.

 

 

کنجد رو توی آسیاب پودر میکنیم. وای که چه عطری داره کنجد، وقتی کنجد بوداده رو میکس میکنی آدم رو مست میکنه.

 

 

کره رو توی تابه بریزید و خرماها رو توی تابه بریزید.

خرما رو با کره کمی تفت بدید.

 

 

یک فنجان آب بریزید و در تابه رو بگذارید تا خرماها نرم بشن، اگه از رطب استفاده میکنید نیازی نیست این مرحله رو انجام بدید،چون رطب نرمه.

 

 

وقتی آب کشیده شد، با پشت قاشق خرماها رو له کنید تا کالما یکنواخت بشه.

 

 

از روی حرارت بردارید. ادویه ها و پودر کنجد و گردو رو اضافه کنید.

 

 

 

و خوب مخلوط کنید.

 

 

یه سینی رو چرب کنید و دستاتون رو هم چرب کنید.از مواد به اندازه یک قاشق مرباخوری بردارید و توی دست گرد کنید.

 

 

توپکها رو توی هر کدوم از مواد بغلتونید و داخل یک کپسول کاغذی قرار بدید.

 

 

روزه تون رو با این توپک ها افطار کنید و منم دم افطار دعا کنید.

 

نظرات  (۴۲)

سلام خانومی

عالی بود

مرسی
به به بی نظیره
پاسخ:
مرسییییییییییییییی
سلام دوست نازنینم
چقدر این خرماها را شیک درست کردید
دستتون درد نکنه
خیلی خوردنی و خوشکل شدن اسرا جون خوش به حال مهمونهاتون
۱۴ مرداد ۹۱ ، ۰۹:۴۳ ریحانه بهشتی(رویا)
وای اسراء جون اینا چه خوشکلن دستت درد نکنه خانمی
سلام اسرا جان
نماز و روزه هات قبول انشااله.. خیلی پست عالی بود دستت درد نکنه اگه بازم رنگینک یا حلوایی رو بلد بودی تو ماه رمضون بذار واسمون که کلی منتظریممم.
پاسخ:
حتما سعی میکنم تا آخر ماه رمضون دستور یه حلوای خوشمزه رو داشته باشم.
سلام خوبید؟ خسته نباشید نمازروزه هاتون قبول ممنون از این دستور آشپزی جالبتون من تقریبا هر روز به وبلاگتون سر میزنم خیلی خوب میشه اگه مطالب رو زودتر آپ کنید ضمنا دستورات غذایی و دسر و ... راکه آسون هستند و به مهارت خاصی نیاز ندارن بیشتر آموزش بدین تا ما هم بهتر ازشون استفاده کنیم. بازم ازتون تشکر میکنم
به به! دستت درد نکنه...
مرccccc
سلام اسرا خانم واقعا نمونه ای
۱۵ مرداد ۹۱ ، ۱۱:۱۳ پیچک خانوم
وای اینا خیلی خوشگلن...من همیشه خاموش میخوندمت.الان با دیدن این توپکا خیلی ذوق زده شدم.انصافا خوشگلن.مرسی
۱۵ مرداد ۹۱ ، ۱۲:۳۰ اکـــــــــــــرم
چقدر زیبا و مرتب
خیلی خوشکلا مرسی
پاسخ:
مرسی اکرم جون
سلام خانوم. من عاشق این سلیقه شما شدم. دستت درد نکنه خانوم .به نظر میرسه که خیلی خوشمزه باشه .برای بچه ها که عالیه. لطفا حلوای کفگیری و کوکو سبزی و خورش هویج مجلسی رو هم آموزش بدید. باز هم ممنون.
پاسخ:
سلام خانوم..خیلی لطف داری دوست عزیز. چشم سعی میکنم دستورهایی که خواستی رو آموزش بدم...
سلام!!
من آپم اسرا جان
پاسخ:
میام پیشت عزیزم
اسرا جون من داخلش بیسکویت میکس شده هم میریزم احتیاجی به روغن هم ندارد و با ترافل تزیین کردم خوشگل شده بود البته از قول دیگران
پاسخ:
من توی رولت خرما از بیسکوییت استفاده میکنم، جالبه میشه. آره میشه کره رو حذف کرد ولی با کره خوشمزه تره، مطمئنم مال شما خوشگل بوده.
خیلی خوشگل شدن اسرات جون
دست گلت درد نکنه
راستی منم اپم
پاسخ:
حتما میام عزیزم
ممنون اسرا جان عالی بودن
پاسخ:
قربونت خانومی
سلام اسراجون
چقد خوشکل و خوردنی شدن این توپکها
مرسی خانومی
یه سوال: این کپسولها رو از کجا باید تهیه کنیم؟
پاسخ:
از لوازم قنادیها
با سلام و احترام
وبلاگ زیبا و پرمحتوایی دارید
خوشحال میشم تبادل لینک داشتم باشیم
منتظر حضور گرامتون هستم .
من وبلاگ شما لینک کردم اگه لینک کنی خوشحال می شم .
من یه حلوا خرمایی از دوست بوشهری یاد گرفتم که همیشه درست میکنم اونم همینجوری توپک میشه و تو چیزای مختلف غلطونده میشه! اما باید بگم ایده کپسولهای قهوه ای فوق العاده اس! خییییلی شیک شده عزیزم ممنون
عزیزم این خرماها خیلی شیک و خوشمزه به نظر میرسن ... میشه لطف کنی بگی با این مقدار موادی که گفتین چندتا توپک درست میشه ؟ میخوام برای مهمونی افطار درست کنم و نمی خوام دوباره کاری بشه .... ممنون
پاسخ:
ممنونم عزیزم. حدود 40تا از این توپکها بدست میاد.
سلام عزیزم

فوق العاده زیبا و مجلسی هستند

از آموزش کامل شما ممنونم
با سلام و قبولی طاعات و عبادات
خیلی ممنون از دستور پخت کاملتون می خواست بدونم شما آموزشگاه اشپزی هم دارین که حضوری خدمت برسیم
پاسخ:
نه عزیزم فعلا آموزشگاه ندارم، اما یکی از اهداف در چند سال آینده تاسیس یک آموزشگاه هنریه.
سلام اسرا جون
منم از این توبک خرماها درست کردم برا عید خیلی خوشگل و خوشمزه
شده بودند و مهمونامونم خوششون اومده بود وظیفه خودم دونستم ازتون تشکر کنم.
خیلی مرسی
پاسخ:
خوشحالم که دوست داشتی.
سلام عزیزم.. ما این نوع توپک رو بدون تفت دادن خرما در کره واضافه کردن اب درست میکنیم.کنجد رو تقت داده میکس می کنیم وخرمای له شده را اضافه می کنیم هیچ ادویه وگردو هم نمی زنیم چون خود کنجد طعم آن واقعا عالیه .که به این میگن چمال یا چنگمال که در کرمان رایج است.در ضمن خرمایی که استفاده می کنیم خرمایه آفتاب دیده است که حتی 2 سال در بیرون از یخچال می شود نگهداری کرد از رطب استفاده نمیکنیم چون ماندگاریه این توپکها کم میشود.ولی خیلی خوشمزه است.ببخشید از اینکه مداخله کردم.مرسی از دستور خوبتون
داشتم فکر میکردم که اگه مثلا وقتی ماه رمضان میریم خونه کسی یه دیس از این توپکای خوشگل براش درست کنیم هم شیکه هم خوشمزه هم دست خالی نمیریم
پاسخ:
آره روشنا جان ایده جالبیه انشالله امسال ماه رمضان استفاده میکنیم.
۱۸ آذر ۹۱ ، ۲۳:۱۹ زهرا بانو
سلام خسته نباشید
یعنی یه تشکر کردن خیلی کمه واسه این زحمتایی که کشیدین
بسیار عالی و با سلیقه بودن
دست گلتون درد نکنه
پاسخ:
واقعا لطف دارین دوست نازنینم
خیلی عالی بود دستتون درد نکنه روزه های شما هم قبول باشه . التماس دعا
پاسخ:

مرسی عزیزم، 

محتاجیم به دعا

سلام

خدا قوت

یه نکته بگم بعضی علما جوشاندن خرما انگور و کشمش را جایز نمی دانند.

پاسخ:

سلام دوست عزیز

بله نظر مراجع فرق میکنه برای من این مساله خیلی مهمه، اکثر مراجع جوشاندن انگور رو جایز نمیدانند و حکم به نجاستش میدن، مگر این که انقدر بجو شه تا یک سومش باقی بمونه، مثل شیره انگور.ولی در مورد خرما و کشمش خیلی کم این مورد هست و به نظر مرجع تقلید من اشکالی نداره.

مرسی از دقت نظر و یادآوریتون

ممنون دوست خوبم

پاسخ:
مرسی
۲۳ تیر ۹۲ ، ۱۵:۳۳ لیدی الهام
سلا اسرا خانم گل

عزیزم این توپکهای خوشمزه را تهیه کردم. واقعاً عالی بود. دست گلتان درد نکند. با ذکر نام شما، نام سایت و لینک به سایت شما، این توپکهای خوشمزه را در وبلاگم قرار دادم. البته ما شما خیلی خوشگل تره.

تشکر عزیزم.
این هم لینکش:
http://ladyelham1984.blogfa.com/post/116
پاسخ:

سلام الهام خانوم

نوش جونتون عزیزم، شما لطف داری


سلام اسرا  جان  با خرمای رطب هم به این خوبی و خوشمزگی میشه و راحت میشه گلوله کرد؟.؟با تشکر
پاسخ:

سلام مریم جان

بله میشه و مشکلی پیش نمیاد و خوشمزه هم میشه

سلام
واقعا عالی بود
پاسخ:
سلام. ممنون
سلام و مرسی از سایت خوبتون. نکته جالبی که در آموزش های شما دیدم این بود که کاملا توضیح میدهید که با مواد غذایی مختلف و متفاوت از آنچه شما استفاده کردید، چگونه می توان باز هم از دستور پخت شما بهره برد. امیدوارم همیشه با همین دقت و حوصله به این کار ادامه دهید. این توپک ها خیلی خوشمزه باید باشن. حتما درست میکنم. مرسی...
پاسخ:

ممنون دوست عزیز

منم امیدوارم دوست عزیز

سلام اسرا جان الان ساعت 2:30 نیمه شب است که دارم درست می کنم خیلی خوشگل شدن ولی اولش با روغن دستمو چرب میکردم ولی گفتم شاید بوی روغن بگیره بعد دستم رو  خیس کردم که خیلی خوب شد اصلا به دستم نچسبید

پاسخ:
سلام عزیزم، نوش جونتون، ایده خوبی بود.
سلام من تازه با وب شما آشنا شدم واقعا غذاها خیلی متنوع هستن برای مراسم روضه امسال حتما از این خرما ها درست می کنم التماس دعا
پاسخ:

سلام خانوم، خوش آمدید

منم از شما التماس دعا دارم

سلام همشهری،  عزیز دلم اگه بخوایم یه چیزی حدود 100تا از این توپکها درست کنیم چقدر خرما لازم داریم ؟؟؟
پاسخ:
سلام. با یک کیلو گرم حدود 100 تا از توپکها خواهید داشت
سلام خسته نباشین من یک سال سایت شمارو دنبال میکنم واولین باره که واستون پیام میزارم ممنون از شما من بیشتره دسر هاتونو درست کرد و خیلی عالی بود بازم ممنون

پاسخ:
سلام مرسی عزیزم، خدا رو شکر که بالاخره از بازدید کننده منفعل خارج شدید، از این به بعد منتظر کامنت ها تون هستم افسانه جان
وبت خیلی مفیده
پاسخ:
مرسی عزیزم

خیلیییییی عالی بود ممنون!!!!!!!!

پاسخ:
خواهش میکنم عزیزم
سلام اسرا بانو
خدا قوت
تو نت دنبال خلوای شیک می گشتم برا عید ک ایام فاطمیه هم هست ک اومدم اینجا
واقعا زیبا و جالبن. آفرین ب این ذوق و سلیقه
ان شاءالله منم استفاده می کنم

پاسخ:
سلام عزیزم
مرسی از لطفتون
موفق و موید باشید
سلام خانومی ببخشید
ظاهرا ماندگاری این حلوا کمه آره؟
برا ماندگاری بیشتر چی کار میشه کرد؟

پاسخ:
سلام عزیزم
نه اتفاقا توپک خرما ماندگاری زیادی داره چون موادی که درش استفاده میشه زود خراب نمیشن، یک ماه هم میتونید در داخل ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید
سلام خسته نباشىدخىلى قشنگ شدن
پاسخ:
مرسی عزیزم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی