دنیای اسراء

دوشنبه, ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۲۸ ب.ظ

گُزلَمه با اسفناج و گوشت

یه غذای خوشمزه از کشور ترکیه، مخصوصا برای دوستهای گلی که غذاهای خمیری رو دوست دارند. این غذا خیلی خوشمزه است و فقط درست کردن خمیرش یک مقدار زمان میبره، که اگه عجله داشته باشین یا اینکه نمیخواین آشپزخونتون بخاظر خمیر بازی کثیف بشه میتونید از خمیر یوفکای آماده یا حتی از نان لواش هم استفاده کنید. 




مواد لازم برای 5 نفر:

برای تهیه خمیر گزلمه

آرد گندم 2 لیوان

آب نصف لیوان 

نمک 1 قاشق چایخوری

روغن برای ورز دادن خمیر مقداری(خیلی کم در حد یک قاشق)

برای داخل گزلمه

روغن مایع یک دوم لیوان

اسفناج 200-300 گرم

گوشت چرخ کرده 100 گرم

پیاز یک عدد

زردچوبه ،فلفل قرمز و نمک به میزان لازم




طرز تهیه خمیر گزلمه

آرد را الک کنید(یک سوم لیوان آرد را برای ورز دادن کنار بگذارید). آرام آرام به آرد آب و نمک اضافه کنید و مرتب هم بزنید،



دستتون را به روغن آغشته کنید و خمیر را مقداری ورز بدهید، بعد دستتان را به آردی که کنار گذاشته اید آغشته کنید و باز خمیر را ورز بدهید، باز دستتان را چرب کنید و خمیر را ورز بدهید و دوباره با آرد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.ممکن است همه آردی که کنار گذاشته ایم استفاده نشود.(از این مراحل چون دست تنها بودم نتونستم عکس بگیرم)




روی خمیر را با پارچه مرطوب بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.

پیاز را ساتوری کرده و در روغن تفت بدهید و گوشت رو اضافه کنید.




وقتی گوشت با پیاز سرخ شد، اسفناج خرد شده رو اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج با بخار پخته بشه.




بعد نمک و فلفل و زردجوبه رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.





خمیر رو به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید.پشت یک سینی یا تخته کمی آرد بپاشید هر قسمت رو با وردنه خیلی نازک و به شکل دایره باز کنید( کمی بزرگتر از بشقاب)





کناره های پایینی و بالایی خمیر رو 5-6 سانتی متر روی خمیر تا کنید. 

مقداری از مایه گوشت و اسفناج رو روی خمیر بگذرید.(زیاد پر نکنید چون ممکن است خمیر سوراخ بشه) مایع رو کمی روی خمیر پخش کنید.





کناره های دیگر خمیر رو پهلوی هم تا کنید و کمی فشار دهید. اگر آردی روی خمیر هست با قلمو بگیرید، تا موقع سرخ کردن نسوزد.





تابه رو روی شعله بگذارید و با روغن  چرب کنید. گزلمه رو داخل تابه بگذارید و اجازه بدهید یک طرفش سرخ بشه.

بعد برگردونید و طرف دیگش رو هم سرخ کنید.وقتی هر دو طرف خوب طلایی شد از روی حرارت بردارید.




منبع مجله هنر آشپزی با دستور خانم چاکراوغلو



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

گُزلَمه با اسفناج و گوشت

دوشنبه, ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۲۸ ب.ظ
یه غذای خوشمزه از کشور ترکیه، مخصوصا برای دوستهای گلی که غذاهای خمیری رو دوست دارند. این غذا خیلی خوشمزه است و فقط درست کردن خمیرش یک مقدار زمان میبره، که اگه عجله داشته باشین یا اینکه نمیخواین آشپزخونتون بخاظر خمیر بازی کثیف بشه میتونید از خمیر یوفکای آماده یا حتی از نان لواش هم استفاده کنید. 




مواد لازم برای 5 نفر:

برای تهیه خمیر گزلمه

آرد گندم 2 لیوان

آب نصف لیوان 

نمک 1 قاشق چایخوری

روغن برای ورز دادن خمیر مقداری(خیلی کم در حد یک قاشق)

برای داخل گزلمه

روغن مایع یک دوم لیوان

اسفناج 200-300 گرم

گوشت چرخ کرده 100 گرم

پیاز یک عدد

زردچوبه ،فلفل قرمز و نمک به میزان لازم




طرز تهیه خمیر گزلمه

آرد را الک کنید(یک سوم لیوان آرد را برای ورز دادن کنار بگذارید). آرام آرام به آرد آب و نمک اضافه کنید و مرتب هم بزنید،



دستتون را به روغن آغشته کنید و خمیر را مقداری ورز بدهید، بعد دستتان را به آردی که کنار گذاشته اید آغشته کنید و باز خمیر را ورز بدهید، باز دستتان را چرب کنید و خمیر را ورز بدهید و دوباره با آرد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.ممکن است همه آردی که کنار گذاشته ایم استفاده نشود.(از این مراحل چون دست تنها بودم نتونستم عکس بگیرم)




روی خمیر را با پارچه مرطوب بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.

پیاز را ساتوری کرده و در روغن تفت بدهید و گوشت رو اضافه کنید.




وقتی گوشت با پیاز سرخ شد، اسفناج خرد شده رو اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج با بخار پخته بشه.




بعد نمک و فلفل و زردجوبه رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.





خمیر رو به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید.پشت یک سینی یا تخته کمی آرد بپاشید هر قسمت رو با وردنه خیلی نازک و به شکل دایره باز کنید( کمی بزرگتر از بشقاب)





کناره های پایینی و بالایی خمیر رو 5-6 سانتی متر روی خمیر تا کنید. 

مقداری از مایه گوشت و اسفناج رو روی خمیر بگذرید.(زیاد پر نکنید چون ممکن است خمیر سوراخ بشه) مایع رو کمی روی خمیر پخش کنید.





کناره های دیگر خمیر رو پهلوی هم تا کنید و کمی فشار دهید. اگر آردی روی خمیر هست با قلمو بگیرید، تا موقع سرخ کردن نسوزد.





تابه رو روی شعله بگذارید و با روغن  چرب کنید. گزلمه رو داخل تابه بگذارید و اجازه بدهید یک طرفش سرخ بشه.

بعد برگردونید و طرف دیگش رو هم سرخ کنید.وقتی هر دو طرف خوب طلایی شد از روی حرارت بردارید.




منبع مجله هنر آشپزی با دستور خانم چاکراوغلو

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۱/۰۲/۱۸
اسراء افسری

نظرات  (۱۷)

وای چه کردی..........
دلم ضعف رفت .
آخه من این موقع شب که همه خوابن چطوری درست کنم.کاش یه خورده زودتر میدیدم برای شام درست میکردم .
حالا واقعا نمیخوای یه برش بهم بدی؟
۱۹ ارديبهشت ۹۱ ، ۰۹:۱۳ ریحانه بهشتی
مثل همیشه کارت عالی بود اسراء جونم
پاسخ:
مرسی رویا خانوم گل
سلام عزیزم..واقعا ازت ممنونم بسیار غذای سالمو مفیدیه مرسی بابت آموزشت .امیدوارم درستش کردم شاهزاده کوچولوم خوشش بیاد.ممنون اسرایی بووووووووووووووووووووووووووووووووووسه باطعم عسل
سلام اسرا جون
من که عاشق خمیر بازیم به نظرم خیلی هم راحت خمیرش درست میشه مواد کمی هم لازم داره وای که دلم خواست
حتما درستش می کنم...مرسی اسرا جونم
پاسخ:
امیدوارم دوست داشته باشی عزیزم
¤•--------------------------•¤ ☼
¤•--------------------------------------•¤ ☼
¤•----------------------------------------------------•¤ ☼
¤•--------------------------------------•¤ ☼
¤•--------------------------•¤ ☼
¤•-------------•¤ ☼
_____▓▒▓_▓▒▒▓_▓▒▓
_____▓▒░▒▓__▓__▓░▒▓
_____▓▒▒▓_▓▓_▓▓_▓▒░▓
___▓▒░▒▓_▓░▒▓_▓▓_▓▒▓
___▓▓___▓▒░▒▓_▓▓_▓▒▒▓
___▓_▓_▓▒▒▓_▓▒▒▓_▓▒▓
__▓__▓▒▓_▓▓__▓▒▒▓_▓▒▓
_▓▒▓_▓░▒▓__▒▓_▓▒▓_▓▓
▓▒▒▓_▓▒░░░░▒▓_▓▓_▓▒░▒▓
▓▒░▒▓_▓▒░░░▒▓_▓_▓▒░░▒▓
▓▒░▒▓_▓▒░░░░▒▓_▓▒░░▒▓
_▓▒▒▓___▓▒░▒▓_▓▒░░░░▒▓
__▓▓_▓▒▓______▓▒░░░▒▓
_____▓▒░░░░▒▓_▒▓░░▒▓
____▓▒░░░░░░▒▓█▓▒░▒▓
____▓▒░░░░░░▒▓█_▓▒▓
_____▓▒▓_▓▒░▒▓█
_________▓▒▒▓_█
__________▓▒▓_█
_______________█
_████_________█
__█████_______█
___████________█
____█████______█
_________█______█
_____███_█_█__█
____█████__█_█
___██████___█_
____█
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
┊   ┊┊   ┊┊ ✿
┊   ┊┊  ✿✿
┊   ┊┊  
┊   ✿✿

سلام عزیزم
دستتون درد نکنه چقدر خوردنی شده .این هم یک نوع سموسه است ؟ چون فرمودید میشه از نان هم استفاده کرد.
حتما با اسفناج امتحان می کنم .

نازنینم لطفا " شبکه ضیافت" را هم با آدرس :

http://www.xiafat.com
لینک بفرمایید.
ممنونم
دست گلت درد نکنه عزیزم خیلی عالی و خوردنی شده....
۲۰ ارديبهشت ۹۱ ، ۲۳:۵۶ اکـــــــــــــــرم
خیلی عالی شده
حیف که طرف ما از اسفناج دیگه خبری نیست )):
پاسخ:
وای چه زود تموم شده...
سلام

غذای خوشمزه و به صرفه ای رو انتخاب کردید که به درد هر نوع سفره ی غنی و فقیر می خوره دستتان درد نکند.

http://iranianbakeaholic.blogfa.com
پاسخ:
لینکتون کردم دوست عزیز
اول ایوللللللللللللللللللللل برا غذات دوم روز زن رو پیشاپیش تبریک میگم عسلم دوست دارمممممممممممممممم بوسسسسسسسسسسسسسسسس
پاسخ:
بوووووووووووووووووس
سلام

خیلی ممنون که به وبلاگ من سر زدید و با اجازه ی شما وبلاگتون رو لینک کردم
روز زن و مادر رو بهتون تبریک می گم
پاسخ:
منم روز زن و مادر رو بهتون تبریک میگم
دعا می کنم که هیچگاه چشمهای زیبای تو را در انحصار قطره های اشک نبینم

و تو برایم دعا کن ابر چشم هایم همیشه برای تو ببارد

دعا می کنم که لبانت را فقط در غنچه های لبخند ببینم

و تو برایم دعا کن که هر گز بی تو نخندم

دعا می کنم دستانت که وسعت آسمان و پاکی دریا و بوی بهار را دارد

همیشه از حرارت عشق گرم باشد

و تو برایم دعا کن دستهایم را هیچگاه در دستی بجز دست تو گره ندهم

من برایت دعا می کنم که گل های وجود نازنینت هیچگاه پژمرده نشوند

برای خورشید آسمان زندگیت دعا می کنم که هیچگاه غروب نکند ...

و بدان در آسمان زندگیم تو تنها خورشیدی پس برایم دعا کن ، دعا کن که خورشید

آسمان زندگیم هیچگاه بدون تو غروب نکند
اسررررررررررررررررا منم موخام
سلام خیلی وب با حالی داری غذاهات همیشه خاص بودن لطفا به منم سر بزن اگه خواستی با هم تبادل لینک داشته باشیم
حتما خیلی خوشمزست چون با اسفناج درست شدهآفرین به اینهمه ذوق و سلیقه
پاسخ:
مرسی دوست خوبم
…………..*.
……..*………*
…..*……………*
…*………………..*
..*………………….*
.*……………………*………*….*
*…………………….*…*…………..*
.*…………………….*……………….*
..*…………………….*…………….*
…*…………………………………*
…..*…………………………….*
……..*………………………*
………..*………………….*
……………*……………*
………………*……….*
…………………*…..*
………………….*..*
……………………*
……………………*
…………………..*
……………………*
……………………..*
………………………..*
…………………………..*
……………………………*
………………………….*
……………………….*
………………………*
…………………….*
پاسخ:
مرسی دوست عزیزم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی