دنیای اسراء

سه شنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۹۰، ۰۷:۱۲ ب.ظ

دلمه برگ مو به سبک آذربایجان (یپراخ دلماسی)

دو ماه پیش واسه نهار دعوت بودیم خونه داییم.زندایی عزیزم از برگهای مو حیاطشون دلمه درست کرده بود، واقعا هم خیلی خوشمزه شده بودن.ما هم کلی تعریف کردیم،که به به چقده خوشمزه چه برگ دلمه های لطیف و خوشمزه ایی، در نتیجه دایی جان زحمت کشیدن و برا ما هم برگ مو چیدن،اون هم چه برگایی.همشون کوچیک و تازه و لطیف بودن.فرداش مامانم دست به کار شد تا دلمه برگ مو درست کنه،منم تصمیم گرفتم طرز تهیش رو تو وبلاگ بذارم.عکساش روهم گرفتم اما چون توضیحاتش زیاد بود و اصولا تایپ کردن حوصله میخواد هر روز امروز فردا میکردم برا تایپش،امروز که دوباره مامان داشت دلمه درست میکرد من یادم افتاد که قرار بود پست دلمه داشته باشم در نتیجه عزمم رو جزم کردم برای تایپ دلمه.


سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

پستهای زیادی در مورد دلمه برگ  مو و دلمه برگ مو تبریز هست ولی چون این یه غذایی سنتیه و هر کس روش خاص خودش رو داره  دوست داشتم تو وبلاگم باشه.و واسه این که دقیق بنویسم از بس مامانم رو سوال پیچ کردم دیگه کلافه شده بود.قربونش بشم.

امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم:

برگ مو (بهترین برگ برا دلمه برگهای انگورکشمشسی است ) نیم کیلو

لپه 1.2 پیمانه

برنج 1 پیمانه

بلغور گندم 1.2 پیمانه

سبزی شامل تره،گشنیز،شوید،مرزه(مقدار تره کمی بیشتر از بقیه سبزی ها) نیم کیلو

پیاز 2 عدد

شیر یا ماست (ماست نباید زیاد ترش باشه) یک پیمانه

گوشت پخته شده یا چرخ کرده 200 گرم

سیر نصف بوته (یا پودر سیر 1 قاشق)

ادویه (پودر گل محمدی 1 قاشق مرباخوری،ادویه پلویی یک قاشق مرباخوری

پودر کاکوتی 1 قاشق مربا خوری

زیره سیاه 1.2 قاشق چایخوری

زرد چوبه  و فلفل سیاه کمی)

روغن حیوانی (ساری یاغ) یا تورتا 2 قاشق

غوره یا آلوچه

طرز تهیه:

لپه رو بپزید.و بلغور رو نیم ساعت خیس کنید.برنج رو بشورید.(اگه بلغورتون دیر پزه بهتره بلغور رو نیم پز کنید.)

پیازها رو خلالی ریز خرد کنید و توی روغن سرخش کنید.

 و این سه تا رو با هم توی یه کاسه بریزید،روغن حیوانی یا تورتا رو گرم کنید و توی مواد بریزید. شیر یا ماست رو بریزید روش.نمک و ادویه ها رو توش بریزید.چند قاشق از پیاز داغ رو برای تزیین دلمه کنار بگذارید و بقیش رو بریزید داخل مواد و دو ساعت توی یخجال قرار بدید تا شیر جذب مواد بشه.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سبزی رو ریز خرد کنید و داخل مواد بریزید.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سیر رو له کنید و توی مواد بریزید.گوشت اگه پخته شده استفاده میکنید ریز خرد کنید و اگه از گوشت چرخ کرده استفاده میکنید کمی گوشت رو تفت بدید و توی مواد بریزید.(من با گوشت پخته شده بیشتر دوست دارم تا گوشت چرخ کرده)

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

برگ موها رو برای اینکه راحت بسته بشن توی یه ظرف بریزید و روش آب جوش بریزید.تا کمی نرم بشن.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

برای اینکه ته دلمه زود میسوزه، ته قابلمه یه بشقاب ملامین بگذارید.(از یه ظرفی که دیگه نمیخواید استفاده کنید چون رنگش عوض میشه. )

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

دلمه رو به شکلی که تو تصویر میبینید بپیچید.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان


دلمه ها رو مرتب توی قابلمه بچینید.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان


آخر سر هم باز یه بشقاب روی دلمه ها بگذارید،این کار واسه اینه که وزن بشقاب نگذاره تا دلمه ها باز بشن.

یک قاشق روغن و 1 لیوان آب بریزید روی دلمه ها و در قابلمه رو بگذارید.زیرش شعله پخش کن بگذارید حدود یک ساعت طول میکشه تا دلمه پخته بشه. در طول پخت چک کنید اگر آب دلمه کشیده شده باشه و دلمه ها نپخته باشن باز هم کمی آب داخل دلمه بریزید.

نکات:

میتونید دلمه رو توی یه ظرف بچینید و بدون اینکه بپزید توی فریزر بگذارید و وقتی خواستید استفاده کنید.نیم ساعت قبل از فریزر در بیارید و وقتی کمی نرم شد توی قابلمه بچینید و بپزید.البته بهتره بیشتر از یک ماه توی فریزر نگه ندارید چون طعمش رو از دست میده.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

معمولا اگه ما دلمه رو واسه خودمون درست کنیم پیاز داغ و گوجه فرنگی خرد شده رو کمی تفت میدیم و توش غوره میریزیم و دلمه رو باهاش میخوریم.اما واسه مهمونی معمولا فقط پیاز داغ و زرشک و سیر داغ روی دلمه میریزن.

میتونید لابه لای دلمه آلوچه یا غوره بریزید که در این صورت دلمه ترش میشه .ما معمولا غوره رو روی دلمه وقتی میخوریم میریزیم.

بعضی ها توی دلمه سیر نمیریزین ولی به نظر من با سیر خیل خوشمزه تر میشه.

بهتره تو انتخاب برگ واسه دلمه دقت کنید و برگهای تازه که زیاد بزرگ نیستن و لطیفن رو انتخاب کنید.چون اگه برگهاتون خوب نباشن دلمه هر چقدر هم بپزه باز برگاش پخته نمیشن.

دلمه بدون گوشت هم تهیه میشه و اونجوریش هم خیلی خوشمزه است پس اصراری نیست که حتما توش گوشت هم ریخته بشه.

ریختن شیر توی مواد دلمه باعث میشه دلمه خیلی خوشمزه تر بشه.اگه شیر نداشتید میتونید به جاش ماست یا دوغ بریزید.ولی حتما توی مواد دلمه یکی از اینها رو بریزید.چون توی طعمش واقعا تاثیر داره.

دلمه معمولا با ماست سرو میشه.

در مورد تورتا:کره رو آب میکنیم و وقتی در حال جوش بود توش کمی آرد میریزیم و هم میزنن وقتی آرد کمی طلایی شد از روی حرارت برمیداریم . آرد که ریخته میشه دوغ توی کره رو به خودش جذب میکنه و روغن خالص میشه.وقتی کمی خنک شد روغن روش رو که بهش ساری یاغ گفته میشه جدا میکنیم و اونی که ته ظرف میمونه میشه تورتا،که اون رو مثل من میتونید با نون  بخورید.(اگه ترس اضافه وزن ندارید.) و اینکه تورتا رو توی دلمه و دوینمج میریزن.

 

 

 

 

 

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

دلمه برگ مو به سبک آذربایجان (یپراخ دلماسی)

سه شنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۹۰، ۰۷:۱۲ ب.ظ

دو ماه پیش واسه نهار دعوت بودیم خونه داییم.زندایی عزیزم از برگهای مو حیاطشون دلمه درست کرده بود، واقعا هم خیلی خوشمزه شده بودن.ما هم کلی تعریف کردیم،که به به چقده خوشمزه چه برگ دلمه های لطیف و خوشمزه ایی، در نتیجه دایی جان زحمت کشیدن و برا ما هم برگ مو چیدن،اون هم چه برگایی.همشون کوچیک و تازه و لطیف بودن.فرداش مامانم دست به کار شد تا دلمه برگ مو درست کنه،منم تصمیم گرفتم طرز تهیش رو تو وبلاگ بذارم.عکساش روهم گرفتم اما چون توضیحاتش زیاد بود و اصولا تایپ کردن حوصله میخواد هر روز امروز فردا میکردم برا تایپش،امروز که دوباره مامان داشت دلمه درست میکرد من یادم افتاد که قرار بود پست دلمه داشته باشم در نتیجه عزمم رو جزم کردم برای تایپ دلمه.


سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

پستهای زیادی در مورد دلمه برگ  مو و دلمه برگ مو تبریز هست ولی چون این یه غذایی سنتیه و هر کس روش خاص خودش رو داره  دوست داشتم تو وبلاگم باشه.و واسه این که دقیق بنویسم از بس مامانم رو سوال پیچ کردم دیگه کلافه شده بود.قربونش بشم.

امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم:

برگ مو (بهترین برگ برا دلمه برگهای انگورکشمشسی است ) نیم کیلو

لپه 1.2 پیمانه

برنج 1 پیمانه

بلغور گندم 1.2 پیمانه

سبزی شامل تره،گشنیز،شوید،مرزه(مقدار تره کمی بیشتر از بقیه سبزی ها) نیم کیلو

پیاز 2 عدد

شیر یا ماست (ماست نباید زیاد ترش باشه) یک پیمانه

گوشت پخته شده یا چرخ کرده 200 گرم

سیر نصف بوته (یا پودر سیر 1 قاشق)

ادویه (پودر گل محمدی 1 قاشق مرباخوری،ادویه پلویی یک قاشق مرباخوری

پودر کاکوتی 1 قاشق مربا خوری

زیره سیاه 1.2 قاشق چایخوری

زرد چوبه  و فلفل سیاه کمی)

روغن حیوانی (ساری یاغ) یا تورتا 2 قاشق

غوره یا آلوچه

طرز تهیه:

لپه رو بپزید.و بلغور رو نیم ساعت خیس کنید.برنج رو بشورید.(اگه بلغورتون دیر پزه بهتره بلغور رو نیم پز کنید.)

پیازها رو خلالی ریز خرد کنید و توی روغن سرخش کنید.

 و این سه تا رو با هم توی یه کاسه بریزید،روغن حیوانی یا تورتا رو گرم کنید و توی مواد بریزید. شیر یا ماست رو بریزید روش.نمک و ادویه ها رو توش بریزید.چند قاشق از پیاز داغ رو برای تزیین دلمه کنار بگذارید و بقیش رو بریزید داخل مواد و دو ساعت توی یخجال قرار بدید تا شیر جذب مواد بشه.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سبزی رو ریز خرد کنید و داخل مواد بریزید.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سیر رو له کنید و توی مواد بریزید.گوشت اگه پخته شده استفاده میکنید ریز خرد کنید و اگه از گوشت چرخ کرده استفاده میکنید کمی گوشت رو تفت بدید و توی مواد بریزید.(من با گوشت پخته شده بیشتر دوست دارم تا گوشت چرخ کرده)

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

برگ موها رو برای اینکه راحت بسته بشن توی یه ظرف بریزید و روش آب جوش بریزید.تا کمی نرم بشن.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

برای اینکه ته دلمه زود میسوزه، ته قابلمه یه بشقاب ملامین بگذارید.(از یه ظرفی که دیگه نمیخواید استفاده کنید چون رنگش عوض میشه. )

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

دلمه رو به شکلی که تو تصویر میبینید بپیچید.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگانسایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان


دلمه ها رو مرتب توی قابلمه بچینید.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان


آخر سر هم باز یه بشقاب روی دلمه ها بگذارید،این کار واسه اینه که وزن بشقاب نگذاره تا دلمه ها باز بشن.

یک قاشق روغن و 1 لیوان آب بریزید روی دلمه ها و در قابلمه رو بگذارید.زیرش شعله پخش کن بگذارید حدود یک ساعت طول میکشه تا دلمه پخته بشه. در طول پخت چک کنید اگر آب دلمه کشیده شده باشه و دلمه ها نپخته باشن باز هم کمی آب داخل دلمه بریزید.

نکات:

میتونید دلمه رو توی یه ظرف بچینید و بدون اینکه بپزید توی فریزر بگذارید و وقتی خواستید استفاده کنید.نیم ساعت قبل از فریزر در بیارید و وقتی کمی نرم شد توی قابلمه بچینید و بپزید.البته بهتره بیشتر از یک ماه توی فریزر نگه ندارید چون طعمش رو از دست میده.

سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

معمولا اگه ما دلمه رو واسه خودمون درست کنیم پیاز داغ و گوجه فرنگی خرد شده رو کمی تفت میدیم و توش غوره میریزیم و دلمه رو باهاش میخوریم.اما واسه مهمونی معمولا فقط پیاز داغ و زرشک و سیر داغ روی دلمه میریزن.

میتونید لابه لای دلمه آلوچه یا غوره بریزید که در این صورت دلمه ترش میشه .ما معمولا غوره رو روی دلمه وقتی میخوریم میریزیم.

بعضی ها توی دلمه سیر نمیریزین ولی به نظر من با سیر خیل خوشمزه تر میشه.

بهتره تو انتخاب برگ واسه دلمه دقت کنید و برگهای تازه که زیاد بزرگ نیستن و لطیفن رو انتخاب کنید.چون اگه برگهاتون خوب نباشن دلمه هر چقدر هم بپزه باز برگاش پخته نمیشن.

دلمه بدون گوشت هم تهیه میشه و اونجوریش هم خیلی خوشمزه است پس اصراری نیست که حتما توش گوشت هم ریخته بشه.

ریختن شیر توی مواد دلمه باعث میشه دلمه خیلی خوشمزه تر بشه.اگه شیر نداشتید میتونید به جاش ماست یا دوغ بریزید.ولی حتما توی مواد دلمه یکی از اینها رو بریزید.چون توی طعمش واقعا تاثیر داره.

دلمه معمولا با ماست سرو میشه.

در مورد تورتا:کره رو آب میکنیم و وقتی در حال جوش بود توش کمی آرد میریزیم و هم میزنن وقتی آرد کمی طلایی شد از روی حرارت برمیداریم . آرد که ریخته میشه دوغ توی کره رو به خودش جذب میکنه و روغن خالص میشه.وقتی کمی خنک شد روغن روش رو که بهش ساری یاغ گفته میشه جدا میکنیم و اونی که ته ظرف میمونه میشه تورتا،که اون رو مثل من میتونید با نون  بخورید.(اگه ترس اضافه وزن ندارید.) و اینکه تورتا رو توی دلمه و دوینمج میریزن.

 

 

 

 

 

 

نظرات  (۱۳)

اسرا جون من فقط در مورد دلمه هاب تبریز شنیدم ولی نخوردم باید خیلی خوشمزه باشه .اسرا جون این تورتا شبیه روغن حیوانیه آخه اون بالا گفتی روغن حیوانی یا تورتا ولی این پائین تا جائی که من متوجه شدم آردی که دوغ کره را به خودش گرفته میشه تورتا.
۲۶ مرداد ۹۰ ، ۱۰:۱۱ ریحانه بهشتی
سلام اسرا جون دستت درد نکنه با این دستور خوشمزه
ما خوزستانیها دلمه برگ مو رو ملس درست میکنیم . ولی من شیرین دوست ندارم.
پاسخ:
سلام رویا جان.ممنون از لطفت.منم تا حالا مدل جنوبیش رو نخوردم حتما باید یه بار درست کنم.
۲۶ مرداد ۹۰ ، ۱۰:۵۳ آنا (زیرچترخاطرات من)
سلامی به گرمی افتاب این تابستون گرم به شما
وبلاگتون خیلی قشنگه بهتون تبریک میگم
منم یه وبلاگ دارم که توش از دلتنگی و خاطراتم مینویسم تا قبل از اینکه با غلط گیر زندگی یا همون گذر زمان از دفترچه ذهنم پاک بشه.
من عاشق نوشتنم منو و دوستانم زیر چتر کوچیک اما دوستانه جمع شدیم خوشحال میشم به جمع دوستانم بپیوندید و نظرتون در مورد بهتر شدن وبلاگم بهم بگید
اگه موافق لینک هستید لطفا خبرم کنید که لینکتون کنم شما هم منو با نام زیرچتر خاطرات من بلینکید بی صبرانه منتظر نظرات قشنگتون هستم
سلام اسرا جون ممنون از توضیحت کاش یک پست در موردش میذاشتی البته این یک خواهشه ببخشید تا برم کره حیوانی بخرم درست کنم میخوام ببینم چه طعمی داره
دستت درد نکنه با این توضیحاتت فقط الان اومدم که بگم من اصلا این قضیه شیر رو تو دلمه نشنیده بودم واقعا عالی میشه حیفم اومد تشکر نکنم
پاسخ:
ممنونم زهرا جون
سلام اسرا جان

مرسی برای آموزش این غذای خوشمزه

دست مادر مهربون و گلت هم درد نکنه
مرسی عزیزم
سلام اسرا جون دست شماومامانتون درد نکنه .لطفا طرز نگهداری برگ مو برای زمستون را هم بذارین.نه گوزلدی
پاسخ:
حتما تو فصل برگ مو آموزش میدم.
سلام

خسته نباشین ،فقط من یه سوال داشتم ،بهم نخندی

برنج رو هم میپزی مثل لپه یا به صورت خام با مواد قاطی میکنین؟
پاسخ:
نه عزیزم نیازی نیست بپزی، به صورت خام داخل مواد میریزیم و جون مواد آبکیه خیس میخوره و راحت پخته میشه..
سلام عزیزم اسراءجون رنگش که خوبه درست میکنم ببینم خوبه
ممنون از وبلاکت

salam man taze ba veblagetun ashna shodam kheili veblage khobi darin..azizam dar morede in dolmatun mikham begam man be podre kakoti dastresi nadaram iani aslan nemidonam chiee mishe hazfesh kard?inke shir mirizin kheili jalebe ie jaie dige ham khondam man mitunam vase dolme haie dige mese dolme bademjoon rosh mast ia khame berizam?be in sorat ke vaghti mavadamo rikhtam rosh 1ghashogh mast berizam?mamnoon misham javabamo bedin
پاسخ:
سلام ممنون از لطفتون. پودر کاکاتوی عطری تقریبا شبیه به آویشن داره، میتونی از مقدار خیلی کم آویشن استفاده کنی البته چون عطر آویشن تند تره باید مقدارش رو کم استفاده کنی ولی اگر هم حذف بشه مشکل خاصی پیش نمیاد کاکوتی برای عطر دادن به دلمه استفاده میشه. میتونی داخل مواد دلمه بادمجان هم از ماست یا خامه استفاده کنی فقط روش دلمه نریز با مواد مخلوط کن و بعد داخل بادمجان پر کن.

سلام اسرا جونم وبت خیلی عالی فقط از وقتی نقل مکان کردی عکسای مراحل تهیه غذا باز نمیشه وقت کردی رسیدگی کن


پاسخ:

 سلام یاسی جان

چشم عزیزم

سلام اسرا جونی چرا بعضی از عکسا برای من باز نمیشه؟؟
پاسخ:
باید دوباره آپلود بشن

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی