دنیای اسراء

چهارشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۰، ۰۹:۲۲ ب.ظ

روش نگهداری سبزیجات

این فصل از سال بازار پر میشه از سبزیجات مختلف مثل لوبیا سبز و نخود فرنگی و باقالی. روشهای مختلفی برای نگهداری سبزیجات وجود داره،راحتترینش اینکه سبزیجات رو آبپز میکنن و تو فریزر نگهداری میکنن.در این روش هم رنگ سبزیجات حفظ نمیشه و هم بیشتر خواصش از بین میره. 

  


روش اول: بلانچینگ (عمل آنزیم‌بری)

آنزیم بری یا بلانچینگ عبارت است از فرآیند حرارتی جهت غیر فعال سازی آنزیم ها در سبزی ها و برخی میوه ها.اینکار باعث جلوگیری از تغییر رنگ و طعم سبزیجات در مدت نگهداری خواهد بود.

در این روش در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشه.باید مقدار آب زیاد باشه. در یک ظرف دیگه مقداری یخ و آب بریزید.نخود فرنگی ها رو که دونه کردید بشورید و وقتی آب قابلمه به جوش آمد داخل قابلمه بریزین،باید حرارت زیاد باشه تا آب از جوش نیفته.3 دقیقه باید نخود فرنگی داخل آب جو ش باشه.

بعد داخل صافی بریزید تا آبش بره و بلافاصله داخل آب یخ بریزید و باز سه دقیقه بمونه و بعد داخل صافی و وقتی آبش رفت داخل کیسه فریزر بریزد و داخل فریزر بذارید.

بهتره مقدار مصرف یکبارتون رو داخل یک کیسه بریزید تا هر بار با باز کردن کیسه داخلش هوا نره.در این روش به خاطر شوک حرارتی که به سبزی داده میشه،آنزیمهای داخل اون غیر فعال شده و سبزی ماندگاری بیشتری داره.این روش رو میتونید در مورد دیگر سبزیجات مثل لوبیا سبزو باقلا هم استفاده کنید.من با این رو نخود فرنگی رو 7،8 ماه داخل فریزر نگه میدارم. با این رو  سبزیجات خیلی خوب و عالی می مونند.

 روش دوم: کنسرو کردن 

تو این روش بعد از اینکه نخود فرنگی رو دون کردید،بشورید و داخل شیشه دهان گشاد مثل شیشه سس یا رب یا... بریزید و کمی نمک داخل شیشه بریزید و روی نخود فرنگی آب جوش سرد شده بریزید، دربش رو ببندید.داخل قابلمه که گنجایش شیشه ها رو داشته باشه آب بریزید و شیشه ها رو داخلش بگذارید و روی حرارت قرار بدید و اجازه بدید تا یک ساعت با حرارت متوسط بجوشه،بعد حرارت رو خاموش کنید و بگذارید شیشه ها داخل آب سرد بشن.بعد میتونید داخل یخجال نگهداری کنید.
هر وقت خواستید استفاده کنید با یک قاشق در شیشه رو از کنار کمی به بیرون بکشید( مثل زمانی که میخوایم با قاشق در نوشابه باز کنیم) تا هوا وارد شیشه بشه و درش باز بشه در غیر این صورت در شیشه باز نمیشه..فقط باید درب شیشه ها فلزی و سالم باشن و رنگشون کنده نشده باشه.

فقط ایراد این روش اینه که رنگ نخود فرنگی مثل روش اول سبز و خوشرنگ نمی مونه.
این روش میتونید برای نگهداری رب خیلی خوب و عالیه.



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

روش نگهداری سبزیجات

چهارشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۰، ۰۹:۲۲ ب.ظ

این فصل از سال بازار پر میشه از سبزیجات مختلف مثل لوبیا سبز و نخود فرنگی و باقالی. روشهای مختلفی برای نگهداری سبزیجات وجود داره،راحتترینش اینکه سبزیجات رو آبپز میکنن و تو فریزر نگهداری میکنن.در این روش هم رنگ سبزیجات حفظ نمیشه و هم بیشتر خواصش از بین میره. 

  


روش اول: بلانچینگ (عمل آنزیم‌بری)

آنزیم بری یا بلانچینگ عبارت است از فرآیند حرارتی جهت غیر فعال سازی آنزیم ها در سبزی ها و برخی میوه ها.اینکار باعث جلوگیری از تغییر رنگ و طعم سبزیجات در مدت نگهداری خواهد بود.

در این روش در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشه.باید مقدار آب زیاد باشه. در یک ظرف دیگه مقداری یخ و آب بریزید.نخود فرنگی ها رو که دونه کردید بشورید و وقتی آب قابلمه به جوش آمد داخل قابلمه بریزین،باید حرارت زیاد باشه تا آب از جوش نیفته.3 دقیقه باید نخود فرنگی داخل آب جو ش باشه.

بعد داخل صافی بریزید تا آبش بره و بلافاصله داخل آب یخ بریزید و باز سه دقیقه بمونه و بعد داخل صافی و وقتی آبش رفت داخل کیسه فریزر بریزد و داخل فریزر بذارید.

بهتره مقدار مصرف یکبارتون رو داخل یک کیسه بریزید تا هر بار با باز کردن کیسه داخلش هوا نره.در این روش به خاطر شوک حرارتی که به سبزی داده میشه،آنزیمهای داخل اون غیر فعال شده و سبزی ماندگاری بیشتری داره.این روش رو میتونید در مورد دیگر سبزیجات مثل لوبیا سبزو باقلا هم استفاده کنید.من با این رو نخود فرنگی رو 7،8 ماه داخل فریزر نگه میدارم. با این رو  سبزیجات خیلی خوب و عالی می مونند.

 روش دوم: کنسرو کردن 

تو این روش بعد از اینکه نخود فرنگی رو دون کردید،بشورید و داخل شیشه دهان گشاد مثل شیشه سس یا رب یا... بریزید و کمی نمک داخل شیشه بریزید و روی نخود فرنگی آب جوش سرد شده بریزید، دربش رو ببندید.داخل قابلمه که گنجایش شیشه ها رو داشته باشه آب بریزید و شیشه ها رو داخلش بگذارید و روی حرارت قرار بدید و اجازه بدید تا یک ساعت با حرارت متوسط بجوشه،بعد حرارت رو خاموش کنید و بگذارید شیشه ها داخل آب سرد بشن.بعد میتونید داخل یخجال نگهداری کنید.
هر وقت خواستید استفاده کنید با یک قاشق در شیشه رو از کنار کمی به بیرون بکشید( مثل زمانی که میخوایم با قاشق در نوشابه باز کنیم) تا هوا وارد شیشه بشه و درش باز بشه در غیر این صورت در شیشه باز نمیشه..فقط باید درب شیشه ها فلزی و سالم باشن و رنگشون کنده نشده باشه.

فقط ایراد این روش اینه که رنگ نخود فرنگی مثل روش اول سبز و خوشرنگ نمی مونه.
این روش میتونید برای نگهداری رب خیلی خوب و عالیه.

نظرات  (۵)

سلام دوست من وبلاگ زیبایی داری به دلم نشست .. به من هم سر بزن

اگه دوست داشتی بیا به چت روم ما و لحظات خوبی را پشت سر بگذار هر شب از ساعت 10 تا 12 تبادل نظر و کنفرانس داریم و همینطور شب شعر خوشحال میشم شما هم بیایی
============================================
امشب امدی یک سر به عمق جاده بزن شاید دلی به انتظار در انتهای جاده ای ناتمام برای دیدن تو لحظه شماری میکند
============================================
به حراج گذاشتم عشقی که نرخش دل نیست// سودایش آواره شدن کنار محفل نیست
=============================================
ما ره خود ز هلال خدا یافته ایم //

/ پیراهن بلا ز خود جدا بافته ایم//
============================================
در پرتو نگاه دگران ما سیاه پوش شدیم/

//رفتیم ز یاد وای فراموش شدیم //

روزگاری چنین سرد بی آغوش شدیم/

شعله ای بودیم و چون شمع خاموش شدیم
============================================
چشمم به در است که امروز بیایی/

//با چشم خیس مینگرم چند روز که بیایی//

خانه دلم بسوخت ز شعله عشق//

/منتظرم عشق در بزند هروز بیایی
پاسخ:
سلام دوست من.خوش آمدید
سلام .
مرسی از آموزش های خوبتون
میخواستم بدونم برای پخت نخود فرنگی هایی که توی بقالی ها دیده میشن باید چیکار کرد ؟ همین هایی که مثل نخود سفت هستند ؟
مرسی
اسرا جان روش دیگه ایی هم برای نگهداری نخود فرنگی هست که اونو خشک می کنند و خشک شده شو قبل از استفاده خیس می کنند وقتی اب میخوره یکی دو ساعت تازه تازه میشه و خشک شده اش چون کوچولو میشه جای کمی اشغال میکنه

راستی خیلی سایت قشنگی داری همیشه بهت سر میزنم دوسش داررررم
پاسخ:
ممنون برای روشی که گفتین. همچنین ممنون بخاطر لطفتون.
اسرا جون از شیشه های معمولی میشه استفاده کرد مثه همینا که توی عکسا هست ؟
نندازم تو آب خونه منفجر بشه شوشو طلاقمو بده خواهر D;
پاسخ:
بله از شیشه های معمولی رب و سس میشه استفاده کرد، همونجوری که گفتم فقط درش باید فلزی باشه، و حرارت ملایم، ولی به نظرم از روش دوم یعنی دادن شک و نگهداری در فریزر استفاده کنی خیلی بهتره
سلام.من تو شیشه گذاشتم.بعد تو قابلمه پر اب حرارت دادم تا درش چفت شد اما کاملا نپخت هنوز خام بودند نمیدونم اگه خشک کنم باید موقع استفاده چکار کنم.
پاسخ:
سلام، حتما زمان پخت کم بوده، روش بلینچ کردن که در همین پست توضیح دادم برای نخود فرنگی خیلی عالیه.خشک کردن رو من تابحال استفاده نکردم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی