دنیای اسراء

دوشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۰۴:۳۶ ب.ظ

قارنی یارخ(بادمجان شکم پر)

قارنی یارخ یا شکم پاره یکی از پیش غذاهای آذربایجان است که پنج،ده سال پیش معمولا تو مهمونی ها به عنوان پیش غذا سرو میشد.اما این روزها با باب شدن انواع پیش غذاهای خارجی انواع دلمه و کوکو ها از رونق افتاده.

با یه کم تغییر میتونیم از غذاهای قدیمی خودمون باز هم تو مهمونیامون استفاده کنیم که به نظر من خیلی بهتر از انواع پیش غذاهایی هست که با سوسیس و کالباس درست میشه.



 در روش اصلی یک برش طولی به بادمجان میدهند و مواد را داخل آن پر میکنند اما من به روشی که می بینید درست میکنم.

مواد لازم:
بادمجان 4 عدد(درشت باشه ولی صاف و داری کلفتی یکنواخت)
پیاز 1 عدد درشت
گوشت چرخ کرده 200 گرم
سیر چند حبه(یا پودر سیر)
رب گوجه فرنگی 2 قاشق
نمک و روغن
طرز تهیه:

بادمجانها رو راه راه پوست بگیرید.




 
از طولش به اندازه های 5 سانتی ببرید.




داخلش رو با قاشق یا چاقو خالی کنید طوری که اطرافش سوراخ نشه. روش نمک بپاشید و بگذارید بماند.






در این فاصله پیاز را خرد کنید.در روغن پیاز رو تفت بدید.اگه از سیر استفاده میکنید تو این مرحله سیر رو له کنید و به پیاز اضافه کنید.  گوشت رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید.




یک قاشق از رب رو به مواد اضافه کنید و نمک و ادویه و پودر سیر رو اضافه کنید.





بادمجانها رو بشورید یا شوریش بره و اطرافش رو در روغن سرخ کنید،البته نباید زیاد سرخ بشه نرم بشه چون یه مرحله پخت دیگه هم داریم.





داخل بادمجانها رو از مواد پر کنید.





تو تابه ای که گنجایش همه بادمجانها رو داشته باشه کمی روغن بریزد و یک قاشق رب رو با روغن تفت بدید. یک استکان آب توش بریزد و بگذاریذ بجوش بیاد.






چند قاشق از سس رو بردارید، بعد بادمجانها رو داخلش بچینید سسی رو که برداشته بودید روی بادمجانها بدید وتابه روی حرارت ملایم قرار بدید و درب تابه رو بگذارید.اجازه بدید تا سس به خورد بادمجان برود(حدود یک ربع)، در این مرحله چند بار با قاشق از سس داخل بادمجانها بریزید.



میتونید در مرحله آخر بادمجانها رو در ظرفی که میخواید قارنی یارخ ها رو سر سفره ببرید بچینید و سس رو روش بریزید و به مدت یک ربع داخل فر بگذارید.






نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

قارنی یارخ(بادمجان شکم پر)

دوشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۰۴:۳۶ ب.ظ
قارنی یارخ یا شکم پاره یکی از پیش غذاهای آذربایجان است که پنج،ده سال پیش معمولا تو مهمونی ها به عنوان پیش غذا سرو میشد.اما این روزها با باب شدن انواع پیش غذاهای خارجی انواع دلمه و کوکو ها از رونق افتاده.

با یه کم تغییر میتونیم از غذاهای قدیمی خودمون باز هم تو مهمونیامون استفاده کنیم که به نظر من خیلی بهتر از انواع پیش غذاهایی هست که با سوسیس و کالباس درست میشه.



 در روش اصلی یک برش طولی به بادمجان میدهند و مواد را داخل آن پر میکنند اما من به روشی که می بینید درست میکنم.

مواد لازم:
بادمجان 4 عدد(درشت باشه ولی صاف و داری کلفتی یکنواخت)
پیاز 1 عدد درشت
گوشت چرخ کرده 200 گرم
سیر چند حبه(یا پودر سیر)
رب گوجه فرنگی 2 قاشق
نمک و روغن
طرز تهیه:

بادمجانها رو راه راه پوست بگیرید.




 
از طولش به اندازه های 5 سانتی ببرید.




داخلش رو با قاشق یا چاقو خالی کنید طوری که اطرافش سوراخ نشه. روش نمک بپاشید و بگذارید بماند.






در این فاصله پیاز را خرد کنید.در روغن پیاز رو تفت بدید.اگه از سیر استفاده میکنید تو این مرحله سیر رو له کنید و به پیاز اضافه کنید.  گوشت رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید.




یک قاشق از رب رو به مواد اضافه کنید و نمک و ادویه و پودر سیر رو اضافه کنید.





بادمجانها رو بشورید یا شوریش بره و اطرافش رو در روغن سرخ کنید،البته نباید زیاد سرخ بشه نرم بشه چون یه مرحله پخت دیگه هم داریم.





داخل بادمجانها رو از مواد پر کنید.





تو تابه ای که گنجایش همه بادمجانها رو داشته باشه کمی روغن بریزد و یک قاشق رب رو با روغن تفت بدید. یک استکان آب توش بریزد و بگذاریذ بجوش بیاد.






چند قاشق از سس رو بردارید، بعد بادمجانها رو داخلش بچینید سسی رو که برداشته بودید روی بادمجانها بدید وتابه روی حرارت ملایم قرار بدید و درب تابه رو بگذارید.اجازه بدید تا سس به خورد بادمجان برود(حدود یک ربع)، در این مرحله چند بار با قاشق از سس داخل بادمجانها بریزید.



میتونید در مرحله آخر بادمجانها رو در ظرفی که میخواید قارنی یارخ ها رو سر سفره ببرید بچینید و سس رو روش بریزید و به مدت یک ربع داخل فر بگذارید.




نظرات  (۱۲)

خیلی عالی شده
پاسخ:
ممنون
ایده جالبی بود. من تاحالا به این مدلش فکر نکرده بودم.. اللر وار...
پاسخ:
خوشحالم که دوست داشتی..
خیلی شیک و زیباست وحتما هم خوشمزه

پاسخ:
مرسی،اگه شما درست کنی خوشمزه تر و زیباتر میشه.
خیلی ممنون
و سپاس از اینکه مراحلشو گذاشتید!! آخه واسه مبتدی ها خیلی کمکه!
پاسخ:
خیلی خوش آمدید
توضیحاتتون خیلی کامل بود، ممنون!
سلام اسراء جان
من دیشب این غذارو درست کردم و فوق العاده خوشمزه بود .ممنون
پاسخ:
نوش جونتون عزیزم
سلام جیران قیز
خیلی ذوق زده هستم که با وبلاگ خوشمزه ت آشنا شدم و حظ کردم از این که غذاهای اصیل تبریزی رو مرحله به مرحله آموزش می دی. ساغول واقعن.
من خودم هم اصالتن اهل تبریزم و عاشق غذاهای اصیل این شهر.
راستی تو خونواده ی ما پختن قارنی یاریخ خیلی مرسومه. منتها ما داخل بادنجونا یه مقدار جعفری تفت داده شده هم میذاریم که طعمشو فوق العاده می کنه. پیشنهاد می کنم یه بار امتحان کنی.
موفق باشی جووانزن قیز( به ترکی یعنی دختر کدبانو
پاسخ:
سربلند باشی عزیز یولداش
اسرا جان من عکسارو ندارمممممممممممممممممممم
پاسخ:
درستش میکنم هدیه جان
من عکسهای غذا را ندارم
پاسخ:
متاسفانه عکسها حذف شدند سعی میکنم بزودی دوباره آپلود کنم
سلام
من تازه سایت شما پیدا کردم غذاهای آموزشیتون واقعا اشتها آوره. از اینکه تصاویر مرحله به مرحله هست ازتون ممنونم.
پاسخ:

سلام

ممنونم از لطفتون دوست عزیز

ممنون از دستور پخت تون خیلی با سلیقه تزیین شده
پاسخ:
لطف دارید عزیزم
۲۲ خرداد ۹۵ ، ۲۰:۴۴ یلداتیربازار
سلام
فوق العاده خوب بودوخوب توضیح دادید همراه باتصویر.مرسی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی